Kosteutta kellarin seinissä: näin ne pitää maalata

Jos kellarin seinät ovat kosteat, ne pitää maalata tietynlaisella maalilla. Muuten kosteus irrottaa maalin seinästä. Voit lukea täältä, miten puhdistat seinät ja maalaat ne - vaihe vaiheelta.

Vaikeusaste
Vie aikaa
3 päivää
Hinta
25 euroa/m2

Johdanto

Kun vanha kellarinseinä tahraantuu ja sen maalipinta lohkeilee, syynä on kos-teus. Jos seinä on hyvin kostea, joudu-taan ehkä salaojittamaan, mutta jos maali on lohkeillut vain sieltä täältä hieman, seinä on helpompi korjata.

Jos vain rapsutat vanhan maalin pois ja sivelet uutta maalia päälle, maali lohkeaa uudelleen. Ratkaisuna on erikoislaasti, joka sallii seinän hengittämisen hieman kuten pyyhe tai hengittävästä materiaa-lista valmistettu ulkoilujalkine.

Ratkaisu koostuu laastista ja pinta-kerroksesta nimeltä Sika Monotp 650 ja Sika Top 107. Puhdista seinä huolella irtomaalista, korjaa mahdolliset reiät ja halkeamat ja levitä laasti kalkkiharjalla.

ONGELMA:

Maali lohkeaa, ja seinään muodostuu läiskiä. Syynä on seinän kosteus.

RATKAISU:

Kun seinä on maalattu diffuusiovapaalla (”hengittävällä”) maalilla, pinta ei enää lohkeile.

Vie aikaa

2-3 pv noin 10 m2:n kellarin-seinään (+ kuivumisaika)

Hinta

Noin 25 € /seinäneliömetri

Vaikeusaste

Jos seuraat ohjeitamme huolella, selviät tehtävästä helposti ja nopeasti.

Ohjeet

Kellarin maalaus: Puhdista seinä kulmahiomakoneen teräsharjalaikalla 1

Puhdista seinä kulmahiomakoneen teräsharjalaikalla. Se tarttuu hyvin kiinni ja pölyää todella paljon. Pinnassa ei saa olla yhtään irtomaalia, kun olet hionut seinän valmiiksi. Harjaa pölyt pois seinästä.

Kellarin maalaus: Paina laastia kaikkiin halkeamiin ja reikiin 2

Paina laastia kaikkiin halkeamiin ja reikiin. Kun olet korjannut puolen neliömetrin alueen, siirry seuraavaan työvaiheeseen.

Kostuta seinä kalkkiharjalla ennen kuin levität laastin.

Kellarin maalaus: Heti kun olet levittänyt laastin, kostuta kalkkiharja veteen 3

Heti kun olet levittänyt laastin, kostuta kalkkiharja veteen ja paina harjalla laastipintaa niin, että pinnasta tulee tasainen. Sen jälkeen voit taas edetä puolen neliömetrin verran eteenpäin.

Kellarin maalaus: Sekoita pintalaasti puolen tunnin käyttöä varten 4

Sekoita pintalaasti puolen tunnin käyttöä varten, kun olet levittänyt laastin koko seinään. Käytä porakoneen vispilää sekoittamiseen. Kostuta seinä ennen kuin levität pintalaastin.

Kellarin maalaus: Harjaa kostutetun seinän pintalaasti heti kalkkiharjalla 5

Harjaa kostutetun seinän pintalaasti heti kalkkiharjalla. Sivele edestakaisin siten, että saat laastin hyvin seinäpintaan. Tämän jälkeen voit maalata seinän hengittävällä maalilla.

Lehtiversio

Lataa artikkeli pdf-muodossa samanlaisena kuin se julkaistiin alunperin Tee Itse -lehdessä.

    Muut lukevat juuri nyt …

    Lisää samasta aiheesta Kosteus kellarissa