Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Kosteus pois kellarin seinästä

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Noin 25 eurolla/m2 saat tahraantuneen ja lohkeilleen kellarin seinän jälleen kuntoon. Kosteutta voi estää erikoisrappauksella, joka vain harjataan seinän pintaan.

Vaikeusaste
Vie aikaa
3 päivää
Hinta
25 euroa/m2
Poista kosteus kellarin seinästä

Johdanto

Kun vanha kellarinseinä tahraantuu ja sen maalipinta lohkeilee, syynä on kos-teus. Jos seinä on hyvin kostea, joudu-taan ehkä salaojittamaan, mutta jos maali on lohkeillut vain sieltä täältä hieman, seinä on helpompi korjata.

Jos vain rapsutat vanhan maalin pois ja sivelet uutta maalia päälle, maali lohkeaa uudelleen. Ratkaisuna on erikoislaasti, joka sallii seinän hengittämisen hieman kuten pyyhe tai hengittävästä materiaa-lista valmistettu ulkoilujalkine.

Ratkaisu koostuu laastista ja pinta-kerroksesta nimeltä Sika Monotp 650 ja Sika Top 107. Puhdista seinä huolella irtomaalista, korjaa mahdolliset reiät ja halkeamat ja levitä laasti kalkkiharjalla.

Ohjeet

Toimi näin

Lukittu sisältö

Kirjaudu tai hanki pääsy jaksoon

1

Puhdista seinä kulmahiomakoneen teräsharjalaikalla. Se tarttuu hyvin kiinni ja pölyää todella paljon. Pinnassa ei saa olla yhtään irtomaalia, kun olet hionut seinän valmiiksi. Harjaa pölyt pois seinästä.

2

Paina laastia kaikkiin halkeamiin ja reikiin. Kun olet korjannut puolen neliömetrin alueen, siirry seuraavaan työvaiheeseen.

Kostuta seinä kalkkiharjalla ennen kuin levität laastin.

3

Heti kun olet levittänyt laastin, kostuta kalkkiharja veteen ja paina harjalla laastipintaa niin, että pinnasta tulee tasainen. Sen jälkeen voit taas edetä puolen neliömetrin verran eteenpäin.

4

Sekoita pintalaasti puolen tunnin käyttöä varten, kun olet levittänyt laastin koko seinään. Käytä porakoneen vispilää sekoittamiseen. Kostuta seinä ennen kuin levität pintalaastin.

5

Harjaa kostutetun seinän pintalaasti heti kalkkiharjalla. Sivele edestakaisin siten, että saat laastin hyvin seinäpintaan. Tämän jälkeen voit maalata seinän hengittävällä maalilla.

Vie aikaa

2-3 pv noin 10 m2:n kellarin-seinään (+ kuivumisaika)

Hinta

Noin 25 € /seinäneliömetri

Vaikeusaste

Jos seuraat ohjeitamme huolella, selviät tehtävästä helposti ja nopeasti.

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin