Puulattiaan tulee vuosien saatossa vikoja ja koloja, vaikka sitä hoidetaan hyvin. Kolot antavat lattialle luonnetta ja ajan patinaa, mutta puulattia kannattaa korjata, jos se alkaa tuntua liian kuluneelta. Lattian kolojen korjaamiseen on erilaisia tapoja.

Käytä yläjyrsintä ja tee kolo

Kolon voi paikata sopivalla paikalla. Ennen vanhaan koloa olisi pitänyt laajentaa taltalla, mutta nyt laajentaminen onnistuu helposti yläjyrsimellä. Jyrsi lautaan sentin syvyinen kolo ja liimaa siihen toisesta lattialaudasta tehty puusuikale.

Vaihda koko lauta

Jos samassa laudassa on paljon vikoja, se kannattaa vaihtaa kokonaan. Laudan vaihtamiseen on erilaisia tapoja. Yhteistä niille on, että naulat pitää saada irrotettua kunnolla, jotta lauta lähtee irti.

Etsi tilalle sopiva lauta

Suurin haaste puulattian korjaamisessa on löytää lauta, joka muistuttaa mahdollisimman paljon vanhaa puulattiaa. Vanhoja lautoja voi kysellä esimerkiksi purkukohteista ja kaatopaikalta.

Erilaisia tapoja

Klikkaa oikealta ja lataa artikkeli. Tee Itse näyttää kolme erilaista puulattian korjaustapaa. Lattian korjaaminen ei ole kaikkein helpoimpia töitä, ja sopivan laudan löytäminen voi olla vaikeaa. Vanhan puulattian korjaaminen siististi on kuitenkin mahdollista, kunhan seuraat jutussa kerrottuja ohjeita.