Näin asennat seinään upotettavan vesisäiliön

Vaikeusaste
Vie aikaa
1 päivä
Hinta
300 euroa

Johdanto

HUOM: Tämä rakennusohje on osa suurta teema osiota.
Katso koko teema osio täältä: Uusi kylpyhuone täysin alusta asti

Tähän kylpyhuoneeseen asennetaan nykyaikainen seinä-wc, jonka vesisäiliö jää piiloon seinän sisään. Se on tyylikäs ja siivousta helpottava ratkaisu.

Tämä vesisäiliö on Geberitin valmistama. Jos valitset toisen mallin, noudata tarkasti valmistajan ohjeita. Asennustapa on pääosin sama, mutta pienet (ja olennaiset) yksityiskohdat vaihtelevat merkin mukaan.

Tee vesisäiliölle luukku, jotta pääset huoltamaan sitä, jos se esimerkiksi kalkkeutuu tai säiliöön pitää vaihtaa osia. Joissakin malleissa kannen voi avata säiliön huuhtelunapeista.

Ohjeet

01
Säiliö seinän sisään 9 Vaihe

1

Kokoa teline ja säiliö kokeeksi, ennen kuin kiinnität ne seinään. Tässä tapauksessa säiliötä siirretään 10 senttiä vasemmalle, jotta wc:n ja pesualtaan väliin jää enemmän tilaa.

2

Alalankussa olevaa reikää laajennetaan taltalla, jotta viemärin mutka mahtuu paikalleen. Siten säiliötä voi siirtää sivulle.

3

Nosta säiliö paikalleen, kun viemäri on kohdallaan. Säiliön viereiset kohdat seinästä on levytetty kuitukipsilevyillä.

4

Asenna kytkentäletku venttiilin ja pex-putken väliin. Letku on helpompi asentaa tässä vaiheessa, kun teline ja säiliö eivät ole vielä seinässä.

5

Tarkista, että teline on suorassa ja niin korkealla kuin valmistaja on tarkoittanut. Ota huomioon lattialaatan paksuus, sillä mitta tarkoittaa etäisyyttä valmiin lattian pinnasta.

6

Päätä istuimen korkeus. Säädä jalkoja tässä vaiheessa, jos haluat asentaa istuimen jollekin muulle korkeudelle kuin tavalliseen 42 senttiin. Muista laskea mukaan kannen paksuus. Lukitse jalat jakoavaimella.

7

Nyt voit asentaa viemärin. Sahaa mutka sopivan pituiseksi käsisahalla.

8

Siisti sahauspinta mattoveitsellä tai hiomapaperilla. Hiero putkeen hieman pesuainevettä, jotta se painuu kevyesti lattiasta tulevaan viemäriputkeen.

9

Asenna teline ja ruuvaa se kiinni telineen mukana tulevilla asennuspulteilla.

02
Kiinnitä teline ja vesisäiliö 6 Vaihe

1

Säiliön oikealle puolelle asennetaan tolppa, jotta telineen voi kiinnittää mo­lemmista reunoista. Tässä tapauksessa tolppaan pitää tehdä lovi vesiletkua varten.

2

Poraa tolppaan reiät telineen kiinnitys­pultteja varten.

3

Kiinnitä tolppa pultilla ja mutterilla säiliön runkoon. Huomaa vesiletkulle tehty lovi.

4

Kun säiliö on paikallaan, ruuvaa tolppa kiinni alalankkuun tukevilla kulmaraudoilla.

5

Merkitse seinälevyyn huuhtelunapin, vesijohdon ja viemärin sekä istuimen ripustuspulttien paikat. Aseta ulosmenoputken kiristyspanta putken ympärille ja napsauta panta kiinni.

6

Nyt voit leikata viimeisen seinälevyn. Levitä levyn reunoille liimaa vasta siinä vaiheessa, kun olet varma, että se mahtuu paikalleen.

03
Levytä seinä valmiiksi 4 Vaihe

Kun säiliö ja teline ovat paikoillaan, voit levyttää seinän loppuun asti. Tähän seinään asennetaan kuitukipsilevyt liimalla ja ruuveilla.

Viimeisen levyn pitää olla tarkasti sopivan kokoinen, jotta kaikki reiät ovat oikeilla paikoillaan. Levyä on vaikea irrottaa, kun se on kerran asennettu. Kokeile, mahtuuko levy paikalleen, ennen kuin levität sen reunoille liimaa. Voit muokata levyä helposti vielä tässä vaiheessa.

1

Ruuvaa levy kiinni säiliön ympärillä olevaan puukehikkoon. Levyn reunoille on levitetty liimaa.

2

Liima saa pursuta ulos levyn reunoilta, kun se ruuvataan kiinni. Se kertoo, että liimaa on tarpeeksi.

3

Kaavi ylimääräinen liima pois lastalla tunnin sisään liimaamisesta. Tarkista samalla, etteivät ruuvinkannat ole liian korkealla. Voit tehdä sen helposti vetämällä lastaa seinää pitkin.

4

Säiliö on nyt asennettu seinän sisään. Ylimääräinen liima on pyyhitty pois ja kaikki ruuvit on upotettu pinnan alle. Seuraavaksi huoneen voi vesieristää.

Materiaalit

  • Vesisäiliö
  • Viemäriputkea ja mutkia
  • Huuhtelupainike

Vie aikaa

Varaa kokonainen päivä, jos et ole asentanut seinä-wc:tä aiemmin.

Hinta

Noin 300 euroa.

Vaikeusaste

Noudata säiliön mukana tulevia ohjeita pilkuntarkasti. Niiden avulla telineen ja säiliön asentaminen on suhteellisen helppoa.

Video

TEKNIIKAT: Kuitukipsilevyt

Saumoista tulee lujat erikoisliimalla

Video

TYÖKALUT: Näin käytät ruuvinväännintä

Videolla näytetään, käytät tee se itse -rakentajan tärkeintä työkalua. Ruuvinvääntimellä voi paitsi ruuvata, myös porata reikiä eri materiaaleihin, tehdä isoja reikiä, upottaa ruuvinkannat pinnan alle sekä hioa ja kiillottaa pintoja.

Video

Vinkit & niksit

Lehtiversio

Lataa artikkeli pdf-muodossa samanlaisena kuin se julkaistiin alunperin Tee Itse -lehdessä.

Muut lukevat juuri nyt …

Lisää samasta aiheesta WC-istuin