Keittiön puhdistus

Tiskialtaan uusimisessa pitää ottaa huomioon monta asiaa. Annamme ideoita ja ohjeita tiskialtaan vaihtamiseen.

  Tiskialtaan asentaminen

  Keittiön tiskialtaan voi asentaa itse. Työssä pitää kuitenkin olla tarkkana, jotta reiästä ei tule liian iso. Moni on pilannut kalliin puisen työtason sahaamalla levyyn niin ison reiän, että tiskiallas putoaa sen läpi. Mittaa tiskiallas huolellisesti ja merkitse sen koko tarkasti pöytälevyyn.

  Alle liimattu tiskiallas

  Tiskiallas kannattaa kiinnittää pöytälevyyn liimalla. Liimattu tiskiallas näyttää hyvältä ja on kätevä. Tiskialtaan voi kiinnittää sekä pöytälevyn alapuolelle että tasolle. Pöytälevyn alle liimattu tiskiallas on kätevä, sillä lika ja muruset eivät tartu sen reunoihin.

  Pöytälevyn tasolle liimattu tiskiallas

  Tiskialtaan voi liimata myös samalle tasolle pöytälevyn kanssa. Pöytälevyn tasolle liimattu tiskiallas asennetaan sahaamalla pöytälevyyn altaan kokoinen reikä, jonka reunalle jyrsitään altaan reunan kokoinen syvennys.

  Lue lisää: Liimaa allas itse ja säästä selvää rahaa

  Musta tiskiallas

  Mustat tiskialtaat yleistyvät koko ajan. Musta tiskiallas näyttää tyylikkäältä ja sopii hyvin nykyaikaiseen keittiöön.

  Valkoinen tiskiallas

  Valkoiset tiskialtaat ovat harvinaisia. Vanhat tiskialtaat olivat posliinipintaisia, mutta nykyään valkoiset tiskialtaat tehdään komposiitista. Komposiitti on erittäin kestävä ja helposti puhdistettava materiaali.

  Terästiskiallas

  Ruostumattomasta teräksestä tehty tiskiallas on aina varma valinta. Teräs on kestävä materiaali, joka ei kulu pilalle. Kaikenlaiset liat on helppo harjata irti teräspinnasta.

  Tukkeutunut tiskiallas

  Tukkeutuneesta tiskialtaasta ei ole mitään iloa, joten harkitse tarkasti, mitä kaadat tiskialtaaseen. Kovia eläinrasvoja ei pidä kaataa viemäriin ollenkaan, eikä ruuantähteitä kannata huuhdella tiskialtaan viemäriin. Tiskialtaan pohjassa oleva ritilä tarkoittaa, ettei viemäriin pitäisi sulloa mitään, joka ei mahdu reikien läpi. Voit yrittää avata tukkeutuneen viemärin kaatamalla altaaseen kiehuvaa vettä. Ellei se auta, joudut purkamaan vesilukon ja poistamaan tukoksen käsin.

  Lue lisää: Näin puhdistat viemärin ja vesilukon