Helppo
Vaikea

Usein väitetään, että vain ammattilainen voi liimata upotetun tiskialtaan keittiön työtasoon. Se ei onneksi pidä paikkaansa. Työt pitää kuitenkin tehdä perusteellisesti.

Samaan tasoon vai tason alle?

Altaan voi liimata joko pöytälevyn tasoon tai sen alle. Upotettu allas voi tarkoittaa kumpaa tahansa tapaa.

Hukkaan heitettyä rahaa

Tarkat mitat ovat tärkeitä upotetun altaan asentamisessa. Jos pöytälevyyn tehdään reikä väärien mittojen mukaan, koko taso menee hukkaan. Mittaa huolellisesti, jotta et joudu maksamaan kalliita oppirahoja.

Tee sapluuna

Varmista, että mitat ovat oikein ja tee sapluuna. Tässä ohjeessa se tehdään 12-millisestä mdf-levystä. Sapluunaa tarvitaan, kun altaalle tehdään millintarkka reikä yläjyrsimellä. Kun sapluuna on valmis, aletaan jyrsiä.

Harjoitus tekee mestarin

Yläjyrsin on työkalu, jonka käyttäminen vaatii hieman harjoitusta. Harjoittele vanhoilla levynkappaleilla, ennen kuin käyt pöytälevyn kimppuun. Jyrsi reikä varovasti kolmessa vaiheessa. Upota terää hieman syvemmälle joka kerta ja sahaa reikä kaikessa rauhassa.

Liimaa allas kiinni

Hio reunat ja liimaa allas kiinni. Levitä reunoille noin millin paksuinen kerros hyvää, vahvaa liimaa. Siinä se on - upotettu allas!

Klikkaa oikealta, lataa upotetun altaan vaiheittainen rakennusohje ja säästä rahat, jotka keittiöfirma veloittaisi työstä.