Asenna allas pöytälevyyn

Altaan asentaminen pöytälevyyn ei ole lainkaan vaikeaa, kunhan mittaat huolellisesti ja tarkistat mitat vielä kertaalleen ennen kuin aloitat työt.

Vaikeusaste
Vie aikaa
2 tuntia
Hinta
40 euroa

Johdanto

Monella alkaa käsi hieman täristä, kun pöytälevyyn on leikattava aukko altaalle. Huoli on kuitenkin turha. Jos nimittäin mittaat, tarkistat mitat pariin kertaan ja varmistat, että allas peittää tekemäsi merkkiviivan, tehtävä on itse asiassa hyvin helppo.

Kun suunnittelet altaan paikkaa ...

... tarkista kaksi asiaa. Tutki ensinnäkin, mahtuuko allas syvyytensä puolesta varmasti sen alla olevaan kaappiin. Toiseksi pidä huoli siitä, että altaan edessä ja takana olevat pöytälevyn osat eivät jää liian kapeiksi. Palojen tulisi yleensä olla vähintään 6 cm leveitä.

Ohjeet

01
Tee näin 7 Vaihe

1

Ota mitat. Altaan mukana saa yleensä kaavan aukontekoa varten. Käytä sitä myös levyn reunojen pyöristämisessä. Tarkista vielä kertaalleen, että allas peittää pöytään piirtämäsi viivan.

2

Esiporaa. Poraa levyyn 10 mm:n puuporalla reikä, josta voit työntää pistosahan terän läpi aukon sahaamiseksi.

3

Sahaa merkkiviivaa pitkin terävällä pistosahan terällä. Pidä toista kättä levyn alla, jotta irti sahaamasi pala ei putoa alla olevaan kaappiin.

VINKKI: Jos kaapissa on avonaisia putkia, peitä ne, jotta niihin ei pääse sahanpurua.

4

Sinetöi lastulevyn avonainen reuna esim. saniteettisilikonilla. Näin estät levyä imemästä kosteutta ja laajenemasta. Pursota kaksi riviä silikonia ja levitä se lastalla niin, että se kattaa koko reunan.

5

Kokoa kaappi ja pöytälevy kahdella pienellä kulmaraudalla. Tässä kohteessa kulmarautaa ei voitu sijoittaa kaapin takareunaan, joten se kiinnitettiin alakaapin sivulevyyn.

6

Pursota allasaukon sivuihin vana saniteettisilikonia. Allas asetetaan silikonin päälle. Vana saa mielellään olla paksu ja jatkua yhtenäisenä aukon ympäri.

7

Aseta allas tiukasti paikalleen ja kiinnitä se. Pyyhi ylimääräinen silikoni pois saumatikulla tmv. Nyt vesikalusteet ja vedentulo voidaan kytkeä ja altaan voi ottaa käyttöön.

Materiaalit

Vie aikaa

Pari tuntia

Hinta

Ruostumaton teräsallas maksaa alk. n. 30 € (Ikea), saniteettisilikoni noin 6–8 €.5

Vaikeusaste

Jos otat mitat tarkasti, tehtävä ei ole vaikea.

Vinkit & niksit

Lehtiversio

Lataa artikkeli pdf-muodossa samanlaisena kuin se julkaistiin alunperin Tee Itse -lehdessä.

    Lisää samasta aiheesta Keittiön puhdistus