Keittiökaapit

Kalustetehtaat keksivät jatkuvasti uusia ratkaisuja keittiön kaappeihin. Opastamme sinua uusien keittiön kaappien valinnassa ja näytämme, miten rakennat itse joitakin suosikkikalusteita

Keittiön kaapit

Kaapit ovat keittiön tärkeimmät kalusteet. Keittiön kaapit voi jakaa keittiön yläkaappeihin, keittiön alakaappeihin ja korkeisiin kaappeihin, jotka yltävät lattiasta kattoon.

Keittiön alakaapit

Keittiön alakaapit ovat vakiokokoisia kaappeja, jotka asennetaan vaakasuoran sokkelin päälle ja peitetään pöytälevyllä. Keittiön alakaapit ovat yleensä 60 senttiä syviä, joten niissä on paljon tilaa ja niiden päälle mahtuu iso työtaso.

Keittiön yläkaapit

Keittiön yläkaapit eivät ole yhtä syviä kuin alakaapit, jotta pöytälevyn päällä on tarpeeksi tilaa työskennellä.

Osta keittiön kaapit valmiina tai rakenna ne itse

Markkinoilla on paljon halpoja keittiön kaappeja. Valmiskaappien leveys vaihtelee, joten ne voi ostaa tarkasti mittojen mukaan. Voit rakentaa keittiön kaapit myös itse, mutta se on hidasta.

Keittiön kaapit pitää asentaa suoraan. Se koskee sekä sokkelin varaan asennettavia alakaappeja että seinälle kiinnitettäviä yläkaappeja. Käytä vatupassia ahkerasti, kun rakennat sokkeleita ja kiinnität kaappeja seinille.

Kunnosta vanhat keittiön kaapit

Vanhat keittiön kaapit on helppo maalata uusiksi. Uusi maali piristää koko keittiön ilmeen.

Myös uudet kahvat piristävät keittiön kaappeja. Kaupoissa on lukematon määrä erilaisia vetimiä perinteisistä teräskahvoista hienoihin posliinikahvoihin ja nykyaikaisiin nahkaremmeihin.

Uusien kahvojen asentamisessa kannattaa käyttää apuna sapluunaa, jotta kaikki kahvat osuvat samaan linjaan. Katso tästä, miten teet sapluunan:

KATSO VIDEO: Näin kohdistat keittiökaappien kahvat