3 vinkkiä kahvan asentamiseen

Yksinkertaisella sapluunalla varmistat, että laatikoiden ja ovien kahvat saat asennettua suoraan sekä vaaka- että pystysuunnassa. Tässä kolme eri sapluunaa.

Laatikoiden ja ovien kahvat

TARKKUUTTA: Kahvojen asentaminen ei ole vaikeaa. Mittaaminen on vaikein osuus, sillä kahvojen pitää osua tarkasti kohdalleen.

Kahvojen asentaminen keittiön laatikoihin ja oviin vaatii huolellisuutta ja tarkkaa mittaamista.

Saat 3 sapluunaa:

1. Pahvisapluuna vaakakahvoille

1. Pahvisapluunaa voi käyttää, jos kaikki kahvat asennetaan vaakatasoon laatikoiden ja kaapin ovien keskelle. Merkitse aluksi laatikoiden ja ovien keskikohdat.

2. Piirrä sapluunaan keskimerkki ja kahvan ruuvien paikat. Kohdista sapluunan reuna kaapin tai laatikon yläreunaan ja merkitse reikien paikat purasimella.

3. Aseta lauta tai lista oven taakse reikien poraamisen ajaksi, jotta poranterä ei pääse heilahtamaan ja revi reiän reunoja rikki.

2. Poraussapluuna ikean keittiöelementeille

Ikean kalusteille ei kannata tehdä pahvista poraussapluunaa kahvojen asentamista varten. Ikeasta voi ostaa 1,5 eurolla muovisen poraussapluunan, joka sopii yhtiön kaikille kaapeille ja laatikoille. Reiät on helppo porata tarkasti sapluunan valmiiden reikien läpi. Valitse oikeat reiät huolellisesti ja tarkista, että reiät osuvat varmasti oikeisiin kohtiin.

Toimitus suosittelee: Uuden kalusteovet keittiöön: 9 helppoa ratkaisua

3. Monipuolinen sapluuna pysty- ja vaakakahvoille

Laatikoiden ja ovien kahvojen pitää olla tarkasti samassa linjassa sekä vaaka- että pystysuunnassa. Kahvat on helpointa kohdistaa samaan linjaan poraamalla ruuveille reiät sapluunan läpi.

Keittiön tai kylpyhuoneen laatikoiden leveys voi vaihdella. Voit tehdä niille omat sapluunansa tai käyttää samaa sapluunaa kaikkiin laatikoihin ja oviin.

Monitoimisapluunan valmistusohjeet ovat sivun alareunassa. Ohjeissa näytetään, miten sapluunaa käytetään kapeiden ja leveiden laatikoiden kanssa sekä sileäpintaisten ja jyrsittyjen etulevyjen kanssa.

1. Aloita reikien poraaminen leveimmistä laatikoista. Tämän keittiön leveimmät laatikot ovat 60-senttisiä, joten keskimerkki piirretään 30 sentin päähän reunasta.

2. Ruuvaa kahva kiinni laatikon sisäpuolelta kahvan mukana tulevilla ruuveilla. Jos ruuvit ovat liian pitkiä, lyhennä niitä rautasahalla.

3. Kahva pitää kohdistaa jyrsittyyn etulevyyn siten, että lopputulos näyttää mahdollisimman tasapainoiselta. Käytä samaa sapluunaa kuin aiemmin mutta poraa uudet reiät ylemmäs.

4. Seuraavaksi porataan reiät kapeampiin laatikoihin, jotka ovat 40 senttiä leveitä. Irrota sapluunan pääty ja lyhennä sapluuna 20-senttiseksi.

5. Samaa sapluunaa käytetään lopuksi oven kahvojen kohdistamiseen. Irrota pääty uudestaan ja lyhennä sapluunaa niin paljon, että ylin reikä on yhtä kaukana oven ylä- ja sivureunasta.

Tältä sapluuna näyttää:

Napsauta alla olevan kuvan numeroita ja lue lisää.

  1. Sapluunassa on tilaa monelle reiälle. Se on kätevää, jos samassa keittiössä on matalia ja suorapintaisia laatikoita sekä korkeita ja jyrsittyjä etulevyjä.
  2. Keskimerkki. Tässä keskimerkki on 30 sentin päässä reunasta, joten sapluuna sopii 60 senttiä leveälle laatikolle.
  3. Sapluuna sopii erilevyisille laatikoille ja oville. Aloita reikien tekeminen leveimmästä laatikosta ja lyhennä sapluunaa tarpeen mukaan.
  4. Sapluuna tehdään levynpalasta ja kahdesta rimasta, jotka yltävät levyn ylä- ja alapuolelle. Sapluuna sopii sekä oikea- että vasenkätisille oville.

LUE LISÄÄ: Esittelyssä kaapin saranat

    Lisää samasta aiheesta Keittiökaappien ovet ja etusarjat