Keittiökaappien ovet ja etusarjat

Ovatko kaapinovet tai laatikot vinossa? Tai onko sarana rikkoutunut? Tarviiko kaapinovet uutta väriä tai kahvaa? Vai haluatko rakentaa kaiken itse ihan alusta asti? Löydät näiltä sivuilta keittiökaappeihin koskevia ideoita ja ohjeita.

  Keittiökaappien ovet ja etusarjat

  Keittiökaappien ovilla on iso vaikutus keittiön ulkonäköön. Vanhat ja tummat ovet saavat keittiön näyttämään vanhanaikaiselta, kun taas vaaleat ovet tekevät keittiöstä nykyaikaisen. Vaaleat ovet saavat keittiön tuntumaan myös isommalta. Keittiökaappien ovien uusiminen muuttaa koko keittiön.

  Keittiökaappien ovien maalaaminen

  Keittiökaappien ovien maalaaminen on iso muutos. Maalaamista kannattaa harkita, jos vanha keittiö on toimiva. Sekä pinnoitetut lastulevyovet että puuovet voi maalata. Keittiökaappien ovien maalaaminen saa keittiön näyttämään melkein uudelta.

  Jos maalaat keittiökaappien ovet ja etusarjat itse, hio pinnat huolellisesti ennen maalaamista. Käytä maalaamiseen telaa, sillä se tekee tasaista jälkeä. Toinen vaihtoehto on viedä keittiökaappien ovet maalattaviksi. Ruiskumaalauttaminen tulee kuitenkin kalliimmaksi, ja ovien irrottamisesta on ylimääräistä vaivaa. Lopputulos näyttää kuitenkin upealta, ja keittiöstä tulee kuin uusi.

  Keittiökaappien ovien vaihtaminen

  Keittiökaappien ovet ja etusarjat voi myös vaihtaa uusiin. Keittiökalusteet ovet yleensä vakiokokoisia, joten uudet ovet sopivat luultavasti vanhoihin kaappeihin. Jos ostat uudet ovet samalta valmistajalta kuin vanhat, et luultavasti tarvitse uusia saranoita.

  Uusien keittiökaappien ovien asentamisessa on tärkeää varmistaa, että ovet ovat suorassa. Jos ovet ovat vinossa, ne saattavat osua viereiseen oveen. Asenna keittiökaappien ovet ja etusarjat saranoihin tarkasti ja kiristä ruuvit huolellisesti, kun ovet ovat suorassa.

  Keittiökaappien kahvat

  Keittiökaappien oviin tarvitaan kahvat. Kahvat vaikuttavat osaltaan ovien ulkonäköön ja antavat niille oman ilmeensä. Kahvat voivat olla yksinkertaisia nuppeja, jotka on tehty puusta, metallista tai posliinista. Kahvat voivat olla myös ruostumatonta terästä tai nahkaremmejä. Internetissä on paljon ideoita keittiökaappien kahvoiksi.

  Keittiökaappien kahvat pitää asentaa huolellisesti samaan korkeuteen ja samaan linjaan. Kahvat on helppo kohdistaa oikein poraussapluunalla. Katso, mihin kohtaan kahvat sopivat parhaiten, siirrä mitat puulevylle ja poraa levyyn reiät. Kaikki kahvat osuvat samoihin kohtiin, kun poraat niiden reiät sapluunan avulla.

  Katso tältä videolta, miten kohdistat keittiökaappien kahvat: Näin kohdistat keittiökaappien kahvat