Suorista vinot keittiökaapit ja -laatikot

Keittiökaappien ja -laatikoiden ovet painuvat ajan kuluessa vinoon. Ne on kuitenkin suhteellisen helppo oikaista suoraan, kunhan tiedät, mitä ruuvaat.

Laatikot

Säädä laatikot ennen kaappeja, jos koko keittiö kaipaa oikomista. Työ on helpompaa siinä järjestyksessä

SÄÄDÄ LAATIKON REUNA TASAISEKSI
Jos laatikkosi eivät asetu tasaisesti keittiökalusteen runkoa vasten, kannattaa säätää etureunan kallistuskulmaa. Monissa laatikoissa kallistusta säädetään säätöruuveilla.

Vedä muovisuojus ylös tangon vartta pitkin ja kiristä säätöruuvia niin kauan, että laatikon etureuna asettuu oikeaan asentoon.

YHDEN REUNAN SIIRTÄMINEN
Jos haluat siirtää Lux-laatikkomallin etureunaa vasemmalle, kierrä sisempää ruuvia vastapäivään. Jos haluat siirtää laatikon etureunaa oikealle, käännä ruuvia myötä-päivään. Lux on yksi yleisimmistä laatikkomalleista, ja sitä myydään esimerkiksi Ikeassa.

ETUREUNAN NOSTO JA LASKU
Jos laatikoiden väliin jää epätasai-set raot tai laatikot hankaavat toisiaan vasten, niitä pitää joko nostaa tai laskea. Yleisimmässä Lux-laatikkomallissa säätöruuvit ovat piilossa kannen alla laatikon kummal-lakin sivulla. Löysää taempia ruuveja, suorista laatikko ja kiristä ruuvit uudestaan.

METALLILAATIKOIDEN NOSTAMINEN JA UPOTTAMINEN

Jos laatikkosi eivät ole Lux-mallia ja niiden etureunat on kiinnitetty näkyvillä heloilla, voit nostaa tai laskea etureunaa avaamalla ylemmän ruuvin ja säätämällä alempaa.

Kaapit

Aloita säätäminen keskimmäisestä kaapista ja varmista, että se on aivan suorassa. Jatka työtä molempiin suuntiin, jotta saat yhtä leveät raot kaikkien ovien välille.

OVEN NOSTO JA LASKU
Yleisessä Blum-saranamallissa ovea säädetään ylös ja alas kaapin rungossa kiinni olevilla ruuveilla. Tarkista, että ovi on korkeus suunnassa keskellä kaappia, kiristä saranan ruuvit, sulje ovi ja tar-kista uudestaan. Kiristä kaikki ruuvit taas kiinni.

SÄÄDÄ OVI TASAISEKSI
Jos ovi irvistää saranapuolelta tai ei asetu tasaisesti kaapin runkoa vasten, säädä ovea saranan sisimmästä ruuvista. Avaa ruuvi, työnnä ovea eteen tai taakse ja kiristä ruuvi uudestaan. Muista säätää kaikkia saranoita.

SIIRRÄ OVEA SIVU-SUUNNASSA
Jos ovi ei asetu tasaisesti kaapin runkoa vasten tai jos kahden oven välissä on liian iso rako, ovea pitää siirtää oikealle tai vasemmalle. Blum-saranoilla ovea siirretään uloimmasta ruuvista. Ovi siirtyy oikealle, kun ruuvia käännetään vastapäivään ja vasemmalle, kun ruuvia väännetään myötäpäivään.

    Muut lukevat juuri nyt …

    Lisää samasta aiheesta Keittiökaappien ovet ja etusarjat