Rakennusohjeet
Helppo
Vaikea

Miten portaat rakennetaan?

Miten portaat rakennetaan alusta asti itse? Ja tuleeko portaista yhtä hyvät kuin valmisportaista?

Vastaus on, että portaat voi rakentaa kokonaan itse, ja niistä tulee yhtä hyvän näköiset kuin valmisportaista. Itse rakennetut portaat tulevat paljon valmisportaita halvemmiksi.

Rakenna portaat itse ja säästä vaivaa

Valmisportaat maksavat helposti 2500-3000 euroa, etenkin, jos portaat ovat umpimallia ja niiden askelmat on tehty tammesta.

Valmisportaat pitää koota ennen asentamista, joten niiden kokoaminen vie paljon tilaa, eikä askelmia ei ole helppo saada sopimaan reisilankkujen koloihin edes kahteen mieheen.

Tee Itsen ohjeissa kerrotaan, miten rakennat portaat ja vältät kaikki ongelmat.

Rakenna portaat itse helpolla tavalla

Itsetehtyjen portaiden askelmat sahataan 38 milliä paksusta tammilevystä. Askelmien väliset levyt ja portaiden sivulevyt sahataan 10 milliä paksusta MDF-levystä.

Rakentaminen aloitetaan reisilankkujen asentamisesta. Sen jälkeen kiinnitetään sivulevy, asennetaan yksi askelma ja jatketaan samassa järjestyksessä.

Lopuksi asennetaan askelmien väliset levyt sekä tasoitetaan ja maalataan pinnat. Sitten itse tehdyt portaat ovat jo valmiit. Ei voisi olla helpompaa.

Portaat rakennetaan pala kerrallaan. Niitä ei siis asenneta paikalleen valmiiksi koottuna valmisportaiden tapaan. Reisilankkuihin ei tarvitse jyrsiä askelmille sopivia koloja, joten portaiden rakentaminen sopii kaikille.

Lataa täydelliset ohjeet

On tärkeää, ettei portaista tule liian jyrkät ja askelkorkeus pysyy koko ajan samana. Voit laskea sopivan kulman helposti, jotta portaita pitkin on hyvä kävellä.

Portaiden materiaalit maksavat maali mukaan lukien noin 500 euroa. Portaiden rakentamiseen kuluu 3-4 päivää, minkä lisäksi aikaa kuluu maalaamiseen ja maalin kuivumiseen.

Lataa artikkeli ”Näin helposti rakennat portaat”. Saat täydelliset rakennusohjeet, materiaalilistan ja paljon vinkkejä portaiden rakentamiseen.