Piilota johdot ja putket urajyrsimellä

Urajyrsin on kätevä ja lähes korvaamaton työkalu silloin, kun johdot tai putket pitää piilottaa betoni- tai tiiliseinään.

Urajyrsin: Piilota johdot ja putket urajyrsimellä

Urajyrsimellä on helppo piilottaa johdot ja putket näkyvistä.

Piilota johdot pois näkyvistä urajyrsimellä

Voit piilottaa kylpyhuoneen tai keittiön johdot ja vesiputket seinien sisään itse urajyrsimen avulla.

Käytä urajyrsintä itse

Sähköjohtojen vetäminen kuuluu valtuutetulle sähköasentajalle. Vesiputket saa asentaa itse, mutta seinien sisään asennettavat putket eivät saa vuotaa. Harkitse tarkasti, tarvitsetko putkiasentajan apua.

Voit joka tapauksessa jyrsiä putkien roilot itse. Roilojen jyrsimisestä syntyy paljon melua ja pölyä, joten putki- ja sähkömiehet eivät mielellään tee sitä itse. Moni putki- ja sähköasentaja piirtää roilojen paikat seiniin ja jättää jyrsimisen muille. Voit säästää selvää rahaa jyrsimällä roilot itse.

Muista sopia mahdollisen urakkahinnan laskemisesta, ennen kuin jyrsit roilot valmiiksi.

Urajyrsin: Jyrsi roilot itse

Urajyrsimessä on kaksi vierekkäistä terää, jotka jyrsivät roilon seinään.

Urajyrsimen imuri

Sekä betonin että tiiliseinän jyrsimisestä syntyy valtavasti pölyä. Hienojakoinen pöly leviää joka paikkaan, joten urajyrsimeen kannattaa liittää pölynimuri.

Käytä verstaspölynimuria, joka kestää hienojakoista pölyä. Hienojakoinen pöly rikkoo tavallisen pölynimurin nopeasti.

Urajyrsimen vuokraaminen

Roilojen jyrsiminen on todella raskasta, ja ammattilaisten käyttämät koneet ovat kalliita. Niiden hinnat alkavat noin 600 eurosta.

Urajyrsin on erikoistyökalu, jota tarvitaan vain harvoin. Sitä ei kannata ostaa omaksi vaan vuokrata. Konevuokraamosta voi vuokrata myös verstaspölynimureita.

Urajyrsimen ostaminen

Jos aiot käyttää urajyrsintä usein, voit ostaa halvan urajyrsimen noin 130 eurolla. Halpa urajyrsin ei kuitenkaan ole yhtä voimakas kuin ammattilaisten käyttämät mallit.

Kulmahiomakoneen urajyrsin

Voit käyttää roilojen jyrsimiseen myös kulmahiomakonetta, jos kiinnität rälläkkään sopivan timanttilaikan. Muista, että roilojen jyrsimisestä syntyy todella paljon pölyä. Kulmahiomakoneeseen kannattaa liittää pölynimuri, vaikka roiloa jyrsitään vain puoli metriä.

Monet työkalunvalmistajat ovat kehittäneet kulmahiomakoneeseen sopivia urajyrsimiä, joiden syvyyttä voi säätää ja joihin voi liittää pölynimurin.

Urajyrsin: Kulmahiomakoneen urajyrsin

GDE 115/125 FC-T on Boschin kulmahiomakoneeseen kiinnitettävä urajyrsin.

Suunnittele työ ennen aloittamista

Suunnittele roilojen paikat huolellisesti ammattilaisten kanssa ennen jyrsimistä. Tee roiloista niin leveitä, että putket tai johdot sopivat helposti niiden sisään.

TOIMITUS SUOSITTELEE: Näin piilotat johdot ja kaapelit - johtolistat ja muut fiksut ratkaisut

    Muut lukevat juuri nyt …

    Lisää samasta aiheesta Työkalut