Seinustan leveässä kaapelikourussa voi kulkea virta-, antenni- ja muita liitäntäjohtoja katseilta piilossa.

Seinustan leveässä kaapelikourussa voi kulkea virta-, antenni- ja muita liitäntäjohtoja katseilta piilossa.

Sotkuiset irtojohdot

Yksikään sisustusarkkitehti tuskin suunnittelisi olohuonetta niin, että siellä kulkisi irtojohtoja pitkin lattianrajaa tai paksuja kaapelinippuja seinäpaneelien vierustalla ja katonrajassa.

Tämä on kuitenkin arkea useimmissa kodeissa. Kodeissa, joissa toisaalta on myös subwoofer-kaiuttimin ja surround-äänin varustetut laadukkaat televisiot ja ehkä vielä äänentoistolaitteisto, joka myös vaatii suuren määrän johtoja. Lisäksi tulevat valaisimet, antennikaapelit ja internet. Tästä aiheutuu kunnon sotku.

Piilota johdot

Onneksi asialle voi tehdä jotakin. Esittelemme ratkaisuja, joilla saat johdot hallintaan, pois näkyvistä tai katoamaan. Helpointa on toki vain naamioida johdot piilottamalla ne kapeiden muovisten, seinustoille kiinnitettävien kaapelilistojen taakse.

Tämä ei kuitenkaan ole kovin kaunis ratkaisu. Jos olet valmis uhraamaan hieman enemmän aikaa ja rahaa, sähköasentaja voi piilottaa johdot myös tyylikkäästi.

Toimitus suosittelee: 10 niksiä: Pane johdot kuriin!

1. Kaapelikourut

Kaapelikourut, johtokotelot, kaapelikiskot – tuotteilla on monta nimeä ja tätäkin useampia muotoja ja kokoja, mutta niiden kaikkien idea on sama: kourujen takapinta liimataan seinään tai kattoon, johdot painetaan kouruun paikalleen ja kansi napsautetaan päälle, ainakin siinä tapauksessa, että listaa ei ole tehty pehmeästä muovista, jolloin sitä vain kierretään auki sitä mukaan kun johdot asennetaan sen sisään.

Johtoja ei enää näe. Niiden sijaan näkyy kouru, joten kaikki yhä tietävät, missä johdot kulkevat. Ratkaisun etuna on se, että kouru näyttää hallitulta ja sen voi asentaa hyvin suoraan ja siististi. Lisäksi kouru suojaa johtoja pölyyntymästä.

Sähköjohdot piilottava lista on kuin osa jalkalistaa.

Sähköjohdot piilottava lista on kuin osa jalkalistaa.

LATAA KOKO ARTIKKELI ja saat lisää näppäriä vinkkejä johtojen piilottamiseen:

  1. Kaapelikourut kattolistana

  2. Kaapelikourut paneelin edessä

  3. Piilossa jalkalistojen takana

  4. Johdot oven ympärillä

  5. Johdot tapetin alla

  6. Johdot kalusteiden takana

  7. Johdot seinän sisällä

  8. Piilossa eristeissä