Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Erilaisia tapoja lisäeristämiseen

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Lisäeristämiseen on monta hyvää syytä. Se säästää energiaa ja rahaa sekä parantaa sisäilman laatua. Lisäeristäminen on useimmissa tapauksissa erinomainen tee se itse -projekti.

Hyvin eristetty talo säästää energiaa eli rahaa. Yleensä eristäminen on niin helppoa, ettei siihen tarvita ammattilaista.

Hyvin eristetty talo säästää energiaa eli rahaa. Yleensä eristäminen on niin helppoa, ettei siihen tarvita ammattilaista.

Talon voi lisäeristää monella tavalla rakenteiden, hinnan ja omien taitojen mukaan.

Esittelemme eri vaihtoehtoja tässä jutussa:

  • Sisäpuolelta mineraalivillalla
  • Sisäpuolelta lämpökipsilevyillä
  • Ulkopuolelta mineraalivillalla
  • Ulkopuolelta rapattavalla mineraalivillalla
  • Kätevä tapa kellariin

Sisäpuolelta mineraalivillalla

1

Kiinnitä runkotolppiin höyrynsulkumuovi. Käännä höyrynsulku katon puolelle, jotta voit limittää sen katon höyrynsulkumuovin kanssa.

2

Tee höyrynsulkumuovin päälle runko lisäeristeitä varten. Voit käyttää kertopuutolppia, 48x48 millin rimoja tai teräsrankoja.

3

Asenna villalevyt tolppien väliin. 50 milliä paksut villalevyt eristävät lämpöä tehokkaasti ja katkaisevat kylmäsillat.

Sisäpuolelta lämpökipsilevyillä

1

Markkinoilla on kipsilevyjä, joissa on valmis polyuretaanieriste. Jotkut levyt asennetaan liimalla, tulpilla ja ruuveilla, nämä kiinnitetään erikoisrimojen avulla.

2

Uretaanieristeet ovat ohuita, joten ne eivät vie huoneesta kovin paljon tilaa. Uretaanikipsilevyt sopivat myös pelkkään äänieristämiseen.

Ulkopuolelta mineraalivillalla

1

Tee seinän ulkopuolelle lisärunko, joka vastaa lisäeristeiden paksuutta. Asenna uudet tolpat limittäin vanhoihin nähden, jotta seinään ei tule kylmäsiltoja.

2

Asenna eristeet lisärungon tolppien väliin ja asenna niiden päälle tuulen­ suojalevyt tai ­pahvit. Jos käytät pahvia, asenna ne limittäin alhaalta ylös.

3

Asenna tuulensuojalevyjen taipahvin päälle koolausrimat, jotta ilma pääsee kiertämään ulkovuorilautojen alla.

Ulkopuolelta rapattavalla mineraalivillalla

1

Ruuvaa kovat villalevyt aluksi ulkoseinään erikoisruuveilla. Ruuveissa on iso muovikanta, jotta ne eivät katoa eristeiden sekaan.

2

Vahvista nurkat ja reunat lasikuitu­ verkolla ja nurkkalistoilla. Levitä niiden päälle noin sentin paksuinen laastikerros teräslastalla.

3

Paina lasikuituverkot märkään laastiin teräslastalla ja tasoita pinta keskeltä ulospäin. Odota, että laasti kuivuu ja levitä pinnalle pari milliä paksu laastikerros.

Kätevä tapa kellariin

Kellarin seinät voivat olla melko kosteita, joten niiden sisäpuolelle ei saa asentaa homehtuvia koolausrimoja ja kosteutta sitovaa lisäeristettä. Kellarin seinät voi kuitenkin eristää sisäpuolelta kevytbetonilaatoilla. Ne liimataan kiinni seinään ja maalataan erikoismaalilla. Sekä laasti että maali antavat kosteuden siirtyä levyjen läpi sisään ja ulos.

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin