5 tapaa eristää kylmät seinät tehokkaasti

Lisäeristys maksaa itsensä takaisin. Eristämisen voi kuitenkin tehdä monella eri tavalla – talosi, kukkarosi ja käytettävissäsi olevan ajan mukaan. Napsauta tästä ja lue lisää vaihtoehdoistasi.

Hyvin eristetty talo säästää energiaa eli rahaa. Yleensä eristäminen on niin helppoa, ettei siihen tarvita ammattilaista.

Hyvin eristetty talo säästää energiaa eli rahaa. Yleensä eristäminen on niin helppoa, ettei siihen tarvita ammattilaista.

Talon voi lisäeristää monella tavalla rakenteiden, hinnan ja omien taitojen mukaan.

Esittelemme eri vaihtoehtoja tässä jutussa:

  • Sisäpuolelta mineraalivillalla
  • Sisäpuolelta lämpökipsilevyillä
  • Ulkopuolelta mineraalivillalla
  • Ulkopuolelta rapattavalla mineraalivillalla
  • Kätevä tapa kellariin

Sisäpuolelta mineraalivillalla

1

Kiinnitä runkotolppiin höyrynsulkumuovi. Käännä höyrynsulku katon puolelle, jotta voit limittää sen katon höyrynsulkumuovin kanssa.

2

Tee höyrynsulkumuovin päälle runko lisäeristeitä varten. Voit käyttää kertopuutolppia, 48x48 millin rimoja tai teräsrankoja.

3

Asenna villalevyt tolppien väliin. 50 milliä paksut villalevyt eristävät lämpöä tehokkaasti ja katkaisevat kylmäsillat.

Sisäpuolelta lämpökipsilevyillä

1

Markkinoilla on kipsilevyjä, joissa on valmis polyuretaanieriste. Jotkut levyt asennetaan liimalla, tulpilla ja ruuveilla, nämä kiinnitetään erikoisrimojen avulla.

2

Uretaanieristeet ovat ohuita, joten ne eivät vie huoneesta kovin paljon tilaa. Uretaanikipsilevyt sopivat myös pelkkään äänieristämiseen.

LUE LISÄÄ: Sileä ja lämmin seinä yhdellä levyllä

LUE LISÄÄ: Lisäeristäminen

Ulkopuolelta mineraalivillalla

1

Tee seinän ulkopuolelle lisärunko, joka vastaa lisäeristeiden paksuutta. Asenna uudet tolpat limittäin vanhoihin nähden, jotta seinään ei tule kylmäsiltoja.

2

Asenna eristeet lisärungon tolppien väliin ja asenna niiden päälle tuulen­ suojalevyt tai ­pahvit. Jos käytät pahvia, asenna ne limittäin alhaalta ylös.

3

Asenna tuulensuojalevyjen taipahvin päälle koolausrimat, jotta ilma pääsee kiertämään ulkovuorilautojen alla.

Ulkopuolelta rapattavalla mineraalivillalla

1

Ruuvaa kovat villalevyt aluksi ulkoseinään erikoisruuveilla. Ruuveissa on iso muovikanta, jotta ne eivät katoa eristeiden sekaan.

2

Vahvista nurkat ja reunat lasikuitu­ verkolla ja nurkkalistoilla. Levitä niiden päälle noin sentin paksuinen laastikerros teräslastalla.

3

Paina lasikuituverkot märkään laastiin teräslastalla ja tasoita pinta keskeltä ulospäin. Odota, että laasti kuivuu ja levitä pinnalle pari milliä paksu laastikerros.

Kätevä tapa kellariin

Kellarin seinät voivat olla melko kosteita, joten niiden sisäpuolelle ei saa asentaa homehtuvia koolausrimoja ja kosteutta sitovaa lisäeristettä. Kellarin seinät voi kuitenkin eristää sisäpuolelta kevytbetonilaatoilla. Ne liimataan kiinni seinään ja maalataan erikoismaalilla. Sekä laasti että maali antavat kosteuden siirtyä levyjen läpi sisään ja ulos.

LUE LISÄÄ: Näin eristät kellarin sisäpuolelta

Muut lukevat juuri nyt …

Lisää samasta aiheesta Eristys