Q-lon tiivisteen asentaminen

Jos ulko-ovi on painunut ja alkanut vuotaa, ongelman voi yleensä korjata Q-lon tiivisteellä. Se on kova lista, jossa on pehmeä osa. Katso, miten asennat sen.

Vaikeusaste
Vie aikaa
1 tunti
Hinta
40 euroa

Johdanto

Vuosien myötä vanhasta pääovesta on tullut vino ja epätiivis. Sen ulkopintaan on kiinnitetty tiivistelista kylmyyttä ja vetoa vastaan. Se on 6-8 mm leveä kovalla vaahtomuovilla pinnoitettu puulista, jota vasten ovi (tai ikkuna) voidaan sulkea tiiviisti kiinni.

Ovi on antanut yhä enemmän periksi, ja tiivistelista on maalattu. Tätä ei saisi tehdä, sillä maali kuivattaa vaahtomuovin tehden siitä jäykän. Nyt vanha tiivistelista vaihdetaan uuteen ja isompaan. Se voidaan asettaa tiiviisti ovea vasten niin, että se yhä peittää karmin maalaamattoman osan.

Ohjeet

01
Toimi näin 4 Vaihe

Listoja myydään eri levyisinä ja paksuisina. Valitse koko, joka peittää tarkasti oven irvistävän raon.

1

Vanha lista leikataan irti. Puulista on maalattu karmin muun osan kanssa yhtä aikaa, joten se leikataan irti taittoteräveitsellä. Näin maali ei repeydy.

2

Kitkuta lista irti. Käytä leveää talt-taa, ja iske se varovasti listan ja karmin väliin. Näin voit kitkutella listan irti. Mitä vähemmän karmi vaurioituu, sitä vähemmän sitä joudutaan myöhemmin korjaamaan.

3

Leikkaa uusi lista rautasahalla. Näin vältyt listan rispaantumiselta. Aloita listasta, joka sijaitsee ovikarmin päällä. Leikkaa sen jälkeen kaksi sivulistaa.

4

Lista painetaan suljettua pääovea vasten ja kiinnitetään galvanoiduilla uppokantanauloilla. Käytä tuurnaa upottaaksesi naulat kokonaan listan sisään.

Vie aikaa

Noin tunti.

Hinta

Noin 40 €. Kolme 240 cm:n pituista listaa. Kts.esim. www.binjasystem.com.

Vaikeusaste

Ole huolellinen kulmaliitok-sissa. Muilta osin tehtävä on todella helppo.

Vinkit & niksit

Video

Video

Lehtiversio

Lataa artikkeli pdf-muodossa samanlaisena kuin se julkaistiin alunperin Tee Itse -lehdessä.

    Muut lukevat juuri nyt …

    Lisää samasta aiheesta Tiivisteet