Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Tiivistenauhan asentaminen ponttiin

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Tiiviste, joka ei enää ole tiivis, on turha. Se päästää läpi vetoa ja nostaa talon lämmityskustannuksia. Tarkista siis tiivisteet ja vaihda ne uusiin, jos ne eivät enää ole hyvässä kunnossa.

Vaikeusaste
Vie aikaa
2 tuntia
Hinta
3 €/metri

Johdanto

Ponttiin sopivan tiivistenauhan asentamiseen ei tarvita liimaa tai nitojaa. Pontti pitää kuitenkin puhdistaa huolellisesti ennen asentamista.

Rautakaupoissa on paljon erilaisia tiivistenauhoja, joten vanha tiivistenauha kannattaa ottaa malliksi mukaan rautakauppaan.

Ohjeet

Tee näin

Lukittu sisältö

Kirjaudu tai hanki pääsy jaksoon

Huono tiiviste voi käydä kalliiksi. Lämmin ilma karkaa talosta ulos ja kylmä ulkoilma pääsee sisään aiheuttaen vetoa. Tiivisteet kannattaa siis jo taloudellisistakin syistä pitää hyvässä kunnossa, jotta ne pitävät ikkunoiden ja ovien ympärystöä tiiviinä.

Tiivisteet valmistetaan joustavasta kumista. Joustavuus on tiivisteen toiminnan kannalta ratkaiseva ominaisuus. Tiivisteiden päältä ei siis saa maalata, sillä tällöin ne kovettuvat ja menettävät joustokykynsä.

Valitse uuden tiivistenauhan kooksi sama kuin vanhan. Lisäksi tarvitset hieman pesuvettä ja taittoteräveitsen, niin voit vaihtaa vanhat tiivistenauhat uusiin.

1

Poista vanha tiivistenauha. Yritä poistaa kaikki vanhat tiivistenauhan jäänteet. Tämä helpottaa huulloksen puhdistamista.

2

Puhdista huullos. Kaavi esim. taittoteräveitsellä, niin saat kaikki vanhan tiivistenauhan jäänteet pois. Jos huullos pitää maalata, se kannattaa tehdä nyt. Asenna uudet tiivistenauhat vasta sitten, kun olet varma, että maali on täysin kuivaa.

3

Hankaa uutta tiivistenauhaa pesuainevedellä, niin se liukuu huomattavasti helpommin huullokseen. Kastele sieni pesuainevedellä ja hankaa sientä listaan. Tässä käsitellään Primon tiivistenauhaa nro 576, joka on täysin samanlainen kuin vanha.

4

Paina tiivistenauha lastalla huullokseen. Tiivistenauha täytyy joskus hieman ”muovata”, jotta sen saa kunnolla huullokseen, mutta jos olet siistinyt huulloksen hyvin, asennus sujuu helposti.

5

Katkaise tiivistenauha alareunasta. Asenna tiivistenauha ensi alkuun hieman ylipitkänä (noin 10 cm), jotta se on varmasti tarpeeksi pitkä. Katkaise tiivistenauha tarkasti, kun lähestyt alareunaa. Paina alaosa paikalleen niin, että uusi tiivistenaauha istuu tiiviisti.

Vie aikaa

1-2 tuntia riippuen huullok-sen puhdistamistarpeesta.

Hinta

Noin 1-3 €/metri

Vaikeusaste

Hyvin yksinkertainen ja helppo tehtävä.

Lehtiversio

Lataa lehtiversio

Lataa artikkeli pdf-muodossa samanlaisena kuin se julkaistiin alunperin Tee Itse -lehdessä.

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin