Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Näin asennat liimapohjaiset tiivistenauhat

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Rahat valuvat ikkunasta ulos, jos ikkunoiden tiivisteet vuotavat. Ne on syytä vaihtaa uusiin, johtuipa vuoto sitten kulumisesta, maalista tai tiivisteiden iästä. Tiivisteet on helppo vaihtaa, ja ne toimivat tehokkaasti, jos valitset ja asennat ne oikein.

Näin asennat liimapohjaiset tiivisteet

TIIVISTEIDEN VAIHTO

1. Vanhat tiivistenauhat irrotetaan ja karmit puhdistetaan jotta niihin ei jää pölyä, irtomaalia tai rasvaa. Jokaista sivua varten leikataan pätkä tiivistenauhaa, mieluummin liian pitkä kuin lyhyt ensi alkuun. Älä kiristä nauhaa liikaa, kun tarkistat sopivaa pituutta.

2. Tiivistenauha kiinnitetään saranapuolella huulloksen sisäpintaan, jota vasten raami painautuu ikkunaa suljettaessa. Tiivistenauhat ovat itseliimautuvia, joten poista suojakalvoa vain vähän kerrallaan samalla kun painat nauhaa kiinni.

3. Tiivistenauha kiinnitetään muihin sivuihin. Se asennetaan nyt puitteen ulkopintaan, jolloin ikkunaraamin sisäpinta painautuu nauhaa vasten, kun ikkuna suljetaan. Jos nauha on saranapuolellakin huulloksen ulkopinnassa, raami rypistää nauhan irti.

4. Yleensä vaakasivut kannattaa tiivistää viimeiseksi. Se, miten tiivistenauhat kohdistetaan kulmissa, riippuu hieman nauhatyypistä. Tarkista pakkauk- sesta, suositellaanko käyttämällesi tiiviste- nauhalle erityistä kiinnitystapaa.

5. Jos ikkuna on nyt hankala sulkea, säädä hakaa. Uudet tiivistenauhat ovat hieman paksumpia kuin vanhat, joten hakaa täytyy usein hieman löysätä. TÄRKEÄÄ! Jos tiivistenauhat ovat aivan liian paksut, ikkuna saattaa vääntyä vinoon.

Video: Vuotava tiiviste

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin