Näin asennat liimapohjaiset tiivistenauhat

Rahat valuvat ikkunasta ulos, jos ikkunoiden tiivisteet vuotavat. Ne on syytä vaihtaa uusiin, johtuipa vuoto sitten kulumisesta, maalista tai tiivisteiden iästä. Tiivisteet on helppo vaihtaa, ja ne toimivat tehokkaasti, jos valitset ja asennat ne oikein.

Ohjeet

TIIVISTEIDEN VAIHTO

1

Vanhat tiivistenauhat irrotetaan ja karmit puhdistetaan jotta niihin ei jää pölyä, irtomaalia tai rasvaa. Jokaista sivua varten leikataan pätkä tiivistenauhaa, mieluummin liian pitkä kuin lyhyt ensi alkuun. Älä kiristä nauhaa liikaa, kun tarkistat sopivaa pituutta.

2

Tiivistenauha kiinnitetään saranapuolella huulloksen sisäpintaan, jota vasten raami painautuu ikkunaa suljettaessa. Tiivistenauhat ovat itseliimautuvia, joten poista suojakalvoa vain vähän kerrallaan samalla kun painat nauhaa kiinni.

3

Tiivistenauha kiinnitetään muihin sivuihin. Se asennetaan nyt puitteen ulkopintaan, jolloin ikkunaraamin sisäpinta painautuu nauhaa vasten, kun ikkuna suljetaan. Jos nauha on saranapuolellakin huulloksen ulkopinnassa, raami rypistää nauhan irti.

4

Yleensä vaakasivut kannattaa tiivistää viimeiseksi. Se, miten tiivistenauhat kohdistetaan kulmissa, riippuu hieman nauhatyypistä. Tarkista pakkauk- sesta, suositellaanko käyttämällesi tiiviste- nauhalle erityistä kiinnitystapaa.

5

Jos ikkuna on nyt hankala sulkea, säädä hakaa. Uudet tiivistenauhat ovat hieman paksumpia kuin vanhat, joten hakaa täytyy usein hieman löysätä. TÄRKEÄÄ! Jos tiivistenauhat ovat aivan liian paksut, ikkuna saattaa vääntyä vinoon.

Video: Vuotava tiiviste

Lehtiversio

Lataa artikkeli pdf-muodossa samanlaisena kuin se julkaistiin alunperin Tee Itse -lehdessä.

    Muut lukevat juuri nyt …

    Lisää samasta aiheesta Tiivisteet