Näin käytät kipsiä PALJON helpommin

Kipsilevyjä voi olla vaikea käyttää. Nämä 7 kätevää työkalua helpottavat levyttämistä ja saavat lopputuloksen näyttämään paremmalta.

Näin käytät kipsiä PALJON helpommin

Kätevät kipsityökalut – huipputulos oikeilla työkaluilla.

Levynostin
Miten kipsilevyt saa ruuvattua kattoon ilman työkaveria? No tietenkin levynostimen
avulla! Nostin pitää levyn ylhäällä, joten molemmat kädet jäävät vapaiksi levyn hienosäätöön ja ruuvaamiseen. Suurin osa levynostimista on käännettäviä, joten niillä voi asentaa levyjä myös vinoihin kattoihin.

Hinta: Noin 130 euroa Vuokra noin 25 euroa/päivä

Liimattavat nurkkalistat
Kipsilevyseinien ulkonurkat pitää suojata, sillä kipsi on haurasta ja särkyy helposti. Ennen vanhaan kulmasuojalistojen asentaminen oli työlästä, mutta onneksi asiat ovat muuttuneet. Markkinoilla on liimapohjaisia kulmasuojalistoja, jotka on helppo asentaa. Listat kostutetaan sumutinpullolla ja painetaan kiinni nurkkaan. Liima alkaa kovettua, kun siihen sumutetaan vettä. Se tekee nurkkien suojaamisesta todella helppoa!

Hinta: Noin 10 euroa/3 metriä

Talmeter
Kipsilevyn mittaamisessa, linjan piirtämisessä ja leikkaamisessa on kolme työvaihetta. Hultaforsin Talmeter on kätevä rullamitta, jolla voi tehdä kaikki vaiheet kerralla. Mitta lukitaan sopivan pituiseksi, ja levy naarmutetaan poikki mitassa olevalla terällä. Sen jälkeen levyn voi taittaa poikki.

Hinta: Noin 25 euroa/ 3 metrin mittanauha

Kipsihöylä
Leikatun kipsilevyn reunat jäävät usein rosoisiksi, vaikka levy leikataan mahdollisimman huolellisesti. Epätasaiset reunat pitää oikaista ennen asentamista. Se on helppoa kipsihöylällä. Pientä kipsihöylää on helppo käyttää, sillä se sopii hyvin käteen.

Hinta: noin 5 euroa

Levypoljin
Kipsilevyjä ei ole helppo nostaa kattoon, mutta myös levyjen nostaminen irti lattiasta voi olla vaikeaa. Seinille asennettavat levyt pitää nostaa betonin yläpuolelle, jotta kosteus ei nouse lattiasta levyihin. Kipsipoljin helpottaa levyjen asentamista. Levyjen säätämiseen ja ruuvaamiseen voi käyttää kahta kättä, kun poljin pitää levyn ilmassa.

Hinta: noin 30 euroa

Kipsikärjenpidin
Kipsikärjenpidin on korvaamaton työkalu kipsilevyjen asentamisessa. Ruuvin kanta ei saa mennä kipsilevyn pintapahvin läpi, sillä jos niin käyt, levy ei pysy kiinni. Kipsikärjenpidin pitää pintapahvin ehjänä, sillä kärjenpidin irtoaa ruuvista heti, kun ruuvi on tarpeeksi syvällä. Kipsikärjenpidin on niin kätevä työkalu, että sen pitäisi kuulua vakiovarusteena jokaisen rakentajan työkalupakkiin!

Hinta: noin 7 euroa

Nauharuuvinväännin
Isoon kipsilevyurakkaan kannattaa hankkia nauharuuvinväännin. Koneeseen syötettävä ruuvinauha toimii samalla periaatteella kuin panosvyö. Seuraava ruuvi on valmiina heti, kun edellinen on painunut pohjaan. Nauharuuvinväännin säästää paljon aikaa, minkä lisäksi työkalua voi käyttää yhdellä kädellä. Se helpottaa kipsilevyjen asentamista.

Hinta: noin 150 euroa ilman akkua

    Muut lukevat juuri nyt …