Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Esineiden kiinnittäminen

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Kipsilevyt voivat ensi näkemältä vaikuttaa liian haurailta, että niihin voisi ripustaa yhtään mitään, mutta asia ei ole näin, jos toimitaan oikein.

Tähän on tarkoitus kiinnittää naulakko. Sen korkeus merkitään toiselle puolelle. Naulakko nostetaan seinälle, ja etsitään sille sopiva paikka. Naulakon reuna merkitään lyijykynällä.

Kirvesmiehellä on kätevä konsti, jolla ripustus tulee suoraan, Kappale asetetaan vesivaa’alle, ja ruuvin reikien sijainti merkitään tussilla. Nyt ruuvien paikka on helppo merkitä, ja samalla naulakko tulee suoraan. Pystysuora viiva merkitään vesivaa’an viivan kohdalle.

Kun vesivaaka on vaakasuorassa, merkitään vaakasuora viiva. Ruuvia varten porataan reikä viivojen risteyskohtaan. Kiinnittämiseen käytetään erityistä kipsilevytulppaa, joka ruuvataan pakkauksen mukana tulevalla asennustyökalulla.

Se sekä poraa reiän valmiiksi että upottaa tulpan kipsiseinään. Poratessa muodostuva paperisilppu poistetaan. Seuraavaksi ruuvataan naulakko kiinni. Tässä käytetään naulakkoon sopivia valkopäisiä ruuveja. Voi myös käyttää tulppien mukana tulevia ruuveja.

Tällainen kaksinkertainen kipsilevy kestää vähintään 17 kilon kuorman. Jos seinään kiinnitetään raskaita esineitä, siihen tarvitaan tukevampia kiinnikkeitä. Tähän on tehty merkintä toista naulakkoa varten. Sitä varten porataan reikä 10-millisellä poralla.

LUE LISÄÄ: Valitse oikea kipsilevy

Reikään asetetaan kipsilevyankkuri, joka lyödään pohjaan vasaralla niin, että se tulee seinän tasalle. Sitten ruuvin voi ruuvata paikalleen. Tässä se näkyy kipsilevyn takapuolelta.

Ankkuri rutistuu kasaan ja muodostaa pienen solmun, joka pitää naulakon paikallaan. Kipsilevyihin voi kiinnittää kutakuinkin mitä vain, kunhan käyttää oikeanlaista kiinnikettä tai ankkuria.

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin