Näin käytät kuitukipsilevyjä

Kuitukipsi on suosittu ja monipuolinen materiaali. Katso, miten kuitukipsilevyjä käytetään ja mitä niistä kannattaa tehdä.

Kuitukipsi: Kuitukipsilevyt ovat vahvempia ja jäykempiä kuin tavalliset kipsilevyt. Lisäksi kuitukipsilevyt kestävät paremmin ruuvaamista.

Kuitukipsilevyt ovat vahvempia ja jäykempiä kuin tavalliset kipsilevyt. Lisäksi kuitukipsilevyt kestävät paremmin ruuvaamista.

Mitä kuitukipsi on?

Kuitukipsi koostuu kipsistä ja paperikuiduista. Noin 80 prosenttia levystä on kipsiä ja 20 prosenttia kuitua. Kuitukipsilevyt muistuttavat tavallisia kipsilevyjä. Kuitukipsilevyt ovat yleensä 12,5 milliä paksuja ja 1200 milliä leveitä. Pituus vaihtelee kuten tavallisilla kipsilevyillä.

Kuitukipsiä voi käyttää kaikissa huoneissa.

Kuitukipsilevyt vs. tavalliset kipsilevyt

Tavalliset kipsilevyt ovat vahvoja ja niitä on helppo käyttää. Kipsilevyt leikataan mattopuukolla ja katkaistaan taittamalla. Kipsikevyt maksavat noin 15 eroa levyn pituudesta riippuen.

Kuitukipsilevyt ovat niin vahvoja, että niitä tarvitaan vain yksi kerros paikkoihin, joihin tarvitaan kaksi kerrosta tavallisia kipsilevyjä. Kuitukipsilevyt eristävät myös ääntä. Kuitukipsilevyissä on se huono puoli, että ne pitää liimata yhteen, ellei levyissä ole reunaohennusta. Se ei ole vaikeaa, mutta työläämpää kuin pelkkä ruuvaaminen. Kuitukipsilevyt ovat hieman kalliimpia kuin tavalliset kipsilevyt.

Voiko kuitukipsilevyjä käyttää kylpyhuoneessa?

Kyllä ja ei. Kuitukipsilevy sopii kylpyhuoneen väliseinien materiaaliksi, mutta niiden päälle pitää levittää vesieriste.

Mitä ruuveja kuitukipsilevyjen kanssa käytetään?

Kuitukipsilevyt kiinnitetään puurunkoon joko kipsilevyruuveilla tai hakasilla. Kylpyhuoneessa hakasten pitää olla ruostumattomia. Ne ovat hieman kalliimpia, mutta kestävät pitempään.

Kuitukipsilevyt voi kiinnittää teräsrankoihin vain kipsilevyruuveilla. Ruuvit pitää upottaa niin syvälle, että niiden kanta menee pari milliä levyn pinnan alle. Ruuveja ei saa kuitenkaan vääntää niin syvälle, että ne rikkovat levyn pinnan.

Kuitukipsilevy: Kuitukipsilevyt voi kiinnittää puutolppiin joko ruuveilla tai hakasilla.

Kuitukipsilevyt voi kiinnittää puutolppiin joko ruuveilla tai hakasilla.

Miten kuitukipsilevyjä leikataan?

Kuitukipsiä on helpointa leikata upotussahalla ja ohjainkiskolla. Siitä tulee paljon pölyä, joten sahan kanssa kannattaa käyttää verstaspölynimuria. Käytä sahaamiseen kuitukipsiterää. Säädä terän syvyys niin, että yltää juuri ja juuri levyn läpi.

Levy kannattaa sahata toisen levyn päällä. Tukilevy helpottaa sahaamista, ja suurin osa pölystä jää sen päälle.

Kuitukipsilevy: Kuitukipsiä on helpointa sahata upotussahalla ohjainkiskon avulla.

Kuitukipsiä on helpointa sahata upotussahalla ohjainkiskon avulla.

Miten kuitukipsilevyt yhdistetään toisiinsa?

Markkinoilla on sekä reunaohennettuja että suorareunaisia kuitukipsilevyjä. Suorareunaiset levyt kiinnitetään toisiinsa erikoisliimalla. Levyt liimataan yhteen joka puolelta, ja ylimääräinen liima leikataan pois, kun se on kovettunut. Ruuvinreiät tasoitetaan umpeen ja seinä ylitasoitetaan.

Reunaohennetut kuitukipsilevyt tasoitetaan samalla tavalla kuin tavalliset kipsilevyt. Sen jälkeen seinän voi ylitasoittaa.

LUE LISÄÄ: Näin ylitasoitat seinät

Kuitukipsilevy: Kuitukipsilevyt voivat olla reunaohennettuja (vasemmalla) tai suorareunaisia (oikealla).

Kuitukipsilevyt voivat olla reunaohennettuja (vasemmalla) tai suorareunaisia (oikealla).

    Muut lukevat juuri nyt …