Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

NÄIN! Vältä 3 tavallista kipsimokaa

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Kipsilevyjen asentaminen on varsin helppoa, mutta työssä pitää välttää kolmea virhettä, jotka pilaavat hyvän lopputuloksen. Melkein kaikki tietävät, ettei ruuveja saa vääntää liian syvälle, mutta tiedätkö, mitä muuta kipsilevyjen asentamisessa pitää varoa?

Tavallista kipsimokaa

Tavallista kipsimokaa – näin vältät ne

1. VIRHE: Ruuvi menee liian syvälle

Kipsilevyruuvi pitää levyn paikallaan tarttumalla kiinni sen pintapahviin. Ongelmat alkavat, jos ruuvi väännetään niin syvälle, että kanta menee pahvin läpi. Silloin ruuvi ei tartu kiinni levyyn, sillä pelkkä kipsi on erittäin haurasta. Jos pahvin läpi menneitä ruuveja on paljon, levy irtoaa ennen pitkää.

Tee se oikein:

Tavallista kipsimokaa: Ruuvi menee liian syvälle

Väännä ruuvi varovasti niin syvälle, että pahvi painuu 1–2 milliä kuopalle. Silloin ruuvin kanta on niin syvällä, että sen voi peittää tasoitteella. Voit käyttää apuna kipsikärjenpidintä, jossa on syvyysrajoitin. Nauharuuvinväännin on toinen hyvä vaihtoehto. Sillä ruuvaaminen on erittäin nopeaa.

2. VIRHE: Levyn reuna pullistuu

Kaikkia ruuveja ei kannata ruuvata levyn reunaan ennen seuraavan levyn asentamista. Liian lähelle reunaa kiinnitetyt ruuvit saavat levyn pullistumaan, eikä seuraava mahdu paikalleen. Levyjen välisestä raosta tulee liian leveä, mikä vaikeut-taa tasoittamista. Lisäksi reuna voi haljeta rumasti.

Tee se oikein:

Tavallista kipsimokaa: Levyn reuna pullistuu

Asenna ruuvit ensimmäisen levyn reunaan vasta, kun seuraava levy on paikallaan. Ruuvaa ensimmäisen ja toisen levyn vastakkaiset reunat kiinni samaan aikaan.

LUE LISÄÄ: Levyhissi: Levynostin vain 20 eurolla

3. VIRHE: Levyjen saumat osuvat päällekkäin

Kaksikerroksinen kipsilevyseinä tai -katto on erittäin vankka rakenne. Levyjä ei voi asentaa miten sattuu, sillä saumat eivät saa osua päällekkäin. Silloin seinästä ei tule niin vahva kuin voisi, ja saumat voivat haljeta.

Tee se oikein:

Tavallista kipsimokaa: Levyjen saumat osuvat päällekkäin

Limitä saumat halkaisemalla toisen kerroksen ensimmäinen levy kahtia. Asenna toisen kerroksen ensimmäinen levy siten, että levyn reuna on samassa linjassa alemman levyn keskiruuvien kanssa (kuten kuvassa). Limitys tekee raken-teesta vahvan.

LUE LISÄÄ: Kipsilevyn asennus

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin