NÄIN! Vältä 3 tavallista kipsimokaa

Kipsilevyjen asentaminen on varsin helppoa, mutta työssä pitää välttää kolmea virhettä, jotka pilaavat hyvän lopputuloksen. Melkein kaikki tietävät, ettei ruuveja saa vääntää liian syvälle, mutta tiedätkö, mitä muuta kipsilevyjen asentamisessa pitää varoa?

Tavallista kipsimokaa

Tavallista kipsimokaa – näin vältät ne

1. VIRHE: Ruuvi menee liian syvälle

Kipsilevyruuvi pitää levyn paikallaan tarttumalla kiinni sen pintapahviin. Ongelmat alkavat, jos ruuvi väännetään niin syvälle, että kanta menee pahvin läpi. Silloin ruuvi ei tartu kiinni levyyn, sillä pelkkä kipsi on erittäin haurasta. Jos pahvin läpi menneitä ruuveja on paljon, levy irtoaa ennen pitkää.

Tee se oikein:

Väännä ruuvi varovasti niin syvälle, että pahvi painuu 1–2 milliä kuopalle. Silloin ruuvin kanta on niin syvällä, että sen voi peittää tasoitteella. Voit käyttää apuna kipsikärjenpidintä, jossa on syvyysrajoitin. Nauharuuvinväännin on toinen hyvä vaihtoehto. Sillä ruuvaaminen on erittäin nopeaa.

2. VIRHE: Levyn reuna pullistuu

Kaikkia ruuveja ei kannata ruuvata levyn reunaan ennen seuraavan levyn asentamista. Liian lähelle reunaa kiinnitetyt ruuvit saavat levyn pullistumaan, eikä seuraava mahdu paikalleen. Levyjen välisestä raosta tulee liian leveä, mikä vaikeut-taa tasoittamista. Lisäksi reuna voi haljeta rumasti.

Tee se oikein:

Asenna ruuvit ensimmäisen levyn reunaan vasta, kun seuraava levy on paikallaan. Ruuvaa ensimmäisen ja toisen levyn vastakkaiset reunat kiinni samaan aikaan.

LUE LISÄÄ: Levyhissi: Levynostin vain 20 eurolla

3. VIRHE: Levyjen saumat osuvat päällekkäin

Kaksikerroksinen kipsilevyseinä tai -katto on erittäin vankka rakenne. Levyjä ei voi asentaa miten sattuu, sillä saumat eivät saa osua päällekkäin. Silloin seinästä ei tule niin vahva kuin voisi, ja saumat voivat haljeta.

Tee se oikein:

Limitä saumat halkaisemalla toisen kerroksen ensimmäinen levy kahtia. Asenna toisen kerroksen ensimmäinen levy siten, että levyn reuna on samassa linjassa alemman levyn keskiruuvien kanssa (kuten kuvassa). Limitys tekee raken-teesta vahvan.

LUE LISÄÄ: Kipsilevyn asennus

    Muut lukevat juuri nyt …