Tiilikatto

Tiilikatto on kaunis ja kestävä, ja sitä saa monenlaisina versioina. Tässä näytetään, miten katto rakennetaan lasitetuista ja tavallisista tiilistä.

Lasitetut savitiilet ovat hieman tavallisia punaisia savitiiliä kalliimpia ja myös vaikeampia käyttää. Näiden kattotiilien urituksissa on vain hyvin vähän liikkumatilaa. Sen takia sekä ruoteiden asentamisessa että tiilten asettelussa on oltava erittäin tarkkana.

Tämä kattotiili on melko helppo ruuvata kiinni ruoteeseen ruostumattomalla ruuvilla tiilessä olevasta reiästä. Kukin tiili kiinnitetään vain yhdellä ruuvilla. Tiilien asettaminen aloitetaan aina alhaalta päin. Näin ruuvi jää ylemmäksi asennettavan tiilen peittoon.

Ruoteiden sijoittelussa on ehdottomasti noudatettava tiilen valmistajan ohjeita, jotta ne tulevat varmasti oikeaan paikkaan. Tiilet asennetaan aina oikealta vasemmalle, ja niitä saa käyttää vain katoissa, joiden kaltevuus on vähintään 20 astetta.

Punaiset savitiilet asennetaan suurelta osin samalla tavoin kuin lasitetutkin tiilet. Yleensä yksittäisten tiilten asettelussa on kuitenkin enemmän pelivaraa. Tällaiset punaiset kattotiilet asennetaan niin ikään alhaalta ylöspäin ja oikealta vasemmalle.

Nämä tiilet kiinnitetään teräskiinnikkeiden avulla. Kiinnikkeet on helppo asentaa niitä vasten tehtyihin reikiin tiilen takapuolelle, ja ne painetaan kohdalleen ruodetta vasten.

Tässä tiilessä ei ole yhtä ahdas uritus kuin mustissa. Se tarkoittaa, että sitä voi siirrellä hieman edestakaisin, jos se ei ole aivan kohdallaan. Tiilet on asennettava erittäin huolellisesti.

Muuten asentamisessa tulee vaikeuksia edettäessä kohti katon reunoja ja harjaa. Nykyaikaiset kattotiilet asennetaan aina aluskatteen päälle ilman laastia. Tiilityypistä riippumatta tiilikatto on aina kaunis ja kestävä.

Muut lukevat juuri nyt …

Lisää samasta aiheesta Tiilikatto