Kourun paikkaaminen

Jos räystäskouruun on tullut reikä, sen voi korjata nopeasti vahvalla teipillä. Korjausteippi koostuu alumiinifoliosta ja bitumista.

Teippiä leikataan sopiva kappale, ja jos lämpötila on alle 10 astetta, sitä pitää lämmittää 10-15 sekunnin ajan kaasupolttimella tai lämpöpuhaltimella. Nyt kun teippi on pehmeää ja tarttuu hyvin, se asetetaan reiän päälle ja puristetaan kiinni.

Kuumaa teippiä ei saa koskea paljain käsin, vaan on käytettävä käsineitä ja pihtejä etteivät sormet pala. Kourun pitää tietysti olla täysin puhdas ja kuiva ennen paikan kiinnittämistä.

Tällä teipillä voi korjata sekä muovisia, rautaisia, sinkkisiä että teräksisiä räystäskouruja. Räystäskourussa olevan reiän voi korjata helposti ja nopeasti myös niin sanotulla liitoskappaleella.

Liitoskappale asetetaan reiän päälle ja sen paikka merkitään lyijykynällä. Sitten sivellään erikoisliimaa siihen kohtaan, johon reikä on merkitty, ja koko matkalle liitoskappaleen reunaa pitkin

Liitoskappale asetetaan tarkkaan, niin että liimaa tulee kourussa olevasta reiästä. Tällä tavoin räystäskourun korjaaminen sujuu nopeasti, ja se kestää ainakin pari vuotta.

    Muut lukevat juuri nyt …

    Lisää samasta aiheesta Rännit