Vuotava syöksytorvi

Vesi voi aiheuttaa pahoja ongelmia, jos se virtaa vääriin paikkoihin. Vuotava syöksytorvi kannattaa korjata, ennen kuin se ehtii lahottaa ulkovuorauksen, kastella sokkelin tai tehdä muuta vahinkoa rakennukselle.

Vaikeusaste
Vie aikaa
1 time
Hinta
500 kroner

Johdanto

Talon suojaaminen vedeltä on tärkeää. Veden pitää valua pois talon läheltä, jotta se ei kastele sokkelia tai seinää.

Etenkin puutalot ovat alttiita vedelle, sillä rakenteet lahoavat, jos ne ovat pitkään kosteina. Ulkovuorilautojen kastuminen ei ole vakavaa sateella, sillä se kuuluu asiaan, mutta vuotavasta syöksytorvesta voi tulla niin paljon vettä, että se imeytyy rakenteisiin asti. Niin voi käydä myös tiilitalossa, joten vuotavat rännit ja syöksytor- vet pitää korjata viipymättä. Vesi imeytyy laastisaumoihin mutta pääsee rakenteisiin etenkin haljenneiden tiilten läpi. Kosteat tiilet jäätyvät ja halkeavat talvella, ja ongelma pahenee nopeasti.

Rännit ja syöksytorvet kannattaa tarkistaa säännöllisesti, jotta ongelmat eivät pääse pahoiksi. Lisäksi pienet reiät on helpompi korjata kuin isot. Tässä jutussa näytetään, miten korjaat särkyneen syöksytorven.

Tarvittavat työvälineet

Korjaamiseen tarvitaan vain muutama tavallinen työkalu, jotka löytyvät useimmista työkalupakeista.

  • Rautasaha
  • Hiomapaperi
  • Ruuvimeisseli

Ohjeet

01
Tee näin 6 Vaihe

1

Mittaa uuden syöksytorven pituus, ennen kuin poistat vanhan. Ota huomioon suoran putken molemmilla puolilla olevien osien laajennukset tai kavennukset ja tee putkesta sopivan pituinen.

2

Tee merkki uuteen syöksytorveen. Saat viivasta suoran, kun taitat putken ympärille paperin tai muun suorareunaisen esineen siten, että sen reunat menevät päällekkäin.

3

Sahaa putki poikki merkin kohdalta. Rautasaha on paras työkalu syöksytorven leikkaamiseen. Kulmahiomakone polttaa pintakäsittelyn pilalle.

4

Hio reunat karkealla hiomapaperilla, jotta saat poistettua epätasaisuudet. Hio putki ulko- ja sisäpuolelta. Kun pää on tasainen, putket on helppo yhdistää.

5

Työnnä uusi syöksytorvi aluksi ylhäällä olevaan mutkaan ja kiinnitä se jälkeen alhaalta. Asenna putkenkannatin seinään ruuveilla.

6

Yhdistä syöksytorvi putkenkannattimiin. Putkenkannattimet ovat erilaisia mallista riippuen, mutta niissä on yleensä nuoli, joka kertoo, miten päin ne pitää asentaa. Kannattimien pitää puristaa putkea kunnolla, jotta ne eivät valu alaspäin.

Video

VUOTAVA SYÖKSYTORVI

Lehtiversio

Lataa artikkeli pdf-muodossa samanlaisena kuin se julkaistiin alunperin Tee Itse -lehdessä.

Muut lukevat juuri nyt …