Minikaivuri

Valinnan pitäisi olla helppo: voit raataa niska hiessä ja selkä ruvella kaksikin viikkoa, ennen kuin pääset mukavaan työvaiheeseen eli uuden laattaterassin asennukseen – tai voit vuokrata minikaivurin ja minidumpperin ja selvitä hommasta vajaassa päivässä täysissä voimissa, terveenä ja huumori yhä tallella.

Moni epäröi ison laitteen vuokraamista. Ehkä syynä on pelko koneenkäsittelytaitojen puutteesta. Tätä useammin syynä lienee kuitenkin se, että emme tunne laitteita ja varusteita, emmekä tiedä, miten paljon vaivaa ne voivat säästää.

Mene rohkeasti konevuokraamoon tutustumaan valikoimaan! Joskus todella on paras idea mennä oikeaan koneliikkeeseen jotta saa tehokkaan koneen ja toimivat varusteet, ja työ sujuu vähällä vaivalla.

Säästyt raadannalta ja selviät työstä nopeammin, paremmin ja tarkemmin, etkä väsy suuritöisiinkään hankkeisiin.

1. MINIKAIVURI

Minigraver

Kaivinkoneen ajaminen lienee monen lapsen tulevaisuuden unelma. Minikaivureita on erikokoisia ja niiden varustusta voi vaihtaa työkohteen mukaan.

Pienimmillä koneilla pääsee kaivamaan vaikka kellarin lattian ylös uuden lattian asentamiseksi ja suurimmat laitteet kaivavat parissa tunnissa ajotielle tai terassille paikan.

Vuokraushinnat noin: 220 € /vrk

2. MINIDUMPPERI

Motorboer

Kaikki osaavat käyttää kottikärryjä, ja tuntuu ehkä tarpeettomalta käyttää työhön moottoroitua laitemallia. Jos takapihalle haluaa asentaa laattaterassin, voi minidumpperin ja minikaivurin avulla kuitenkin jo yhdessä päivässä siirtää ylös kaivetun maan pois, asentaa soran ja päällystekivet paikalleen.

Näin terassin viereen lapioitua maakasaa ei joudu katselemaan kovin pitkään ja pääsee pian laatoittamaan

Vuokraushinnat noin: 100 €/vrk

3. BETONITÄRYTIN

Betonitäryttimen värinä muuttaa raskaan ja hidasliikkeisen betonilaastin hämmästyttävän juoksevaksi liemeksi, joka valuu huomattavasti paremmin betonimuotin kaikkiin kulmiin.

. Ilmakuplat katoavat betonista tehokkaasti. Tarjolla on myös kiskoja, joiden avulla isoja betonipintoja voi silottaa.

Vuokraushinnat noin: 40 €/vrk

4. SAUMAJYRSIN

Jos aiot kaapia puoli metriä laastisaumaa pois, selviät työstä vanhalla ruuvitaltalla tai lautaan isketyllä naulalla.

Saumaa ei kuitenkaan tarvitse olla kovin montaa lisämetriä, kun jo iloitset, että vuokrasit saumajyrsimen.

Vuokraushinnat noin: 50 €/vrk

5. TEOLLISUUSIMURI

Tiiliseinästä irtoava pöly tukkii nopeasti minkä tahansa kotitalousimurin. Jos et halua ostaa teollisuusimuria, vuokraa se. Laite hoitaa sekä pölyn että lastut.

Vuokraushinnat noin: 25 €/vrk

6. TELINEET

Telineiden avulla voi työskennellä paljon turvallisemmin, nopeammin ja paremmin kuin tikkailla seisten. Voit vuokrata vakaat telineet koko rakennuskaudeksi, mutta kapeilla pyörällisillä pienemmillä telineilläkin pärjää jo pitkälle. Ne vain rullataan kohdepaikalle ja niitä siirrellään työn edetessä.

Mitä useammin joudut käsittelemään samaa pintaa, sitä enemmän arvostat näitä hyvin paikallaan seisovia telineitä. .

Vuokraushinnat noin: 40 €/vrk

7. HIHNAKULJETIN

Voit käyttää koko kesäloman kellarin lattian avaamiseen ja maa-aineksen sekä betonilohkareiden kantamiseen portaita pitkin ulos talon toiselle seinustalle – tai voit vuokrata hihnakuljettimen, joka siirtää kaiken ikkunan kautta ulos suoraan säiliöön.

Myöhemmin voit kuljettaa uuden lattiasi materiaalit samaa reittiä takaisin kellariin. Näin säästyt kipeältä selältä ja paljolta sotkulta.

Vuokraushinnat noin: 100 €/vrk

8. TIILILEIKKURI

Kun asennat pitkää ajokiveystä, olet kiitollinen, jos voit leikata kartanokivien sivuista hieman pois kevyellä painalluksella sen sijaan, että leikkaisit jokaisen kiven yksitellen kulmahiomakoneella.

Vuokraushinnat noin: 15 €/vrk

9. MAAPORA

Neljää tolpanreikää varten voi vuokrata perinteisen maakairan, mutta jos tarkoituksena on kaivaa maahan enemmän kuin 6–8 tolppaa, kannattaa vuokrata moottorilla varustettu maapora.

Sen ohjaaminen vaatii yleensä kaksi ihmistä.

Vuokraushinnat noin: 30 €/vrk

10. HALKOMISKONE

Sen, joka halkoo usein polttopuita, kannattaa ostaa pieni halkomiskone, mutta jos polttopuita tehdään vain silloin tällöin, laite kannattaa vuokrata päiväksi.

Halkomiskoneella työ sujuu nopeammin ja vähemmällä hiellä kuin kirvestä käyttämällä.

Vuokraushinnat noin: 35 €/vrk

11. LEVYHISSI

Levyhissin avulla on mahdollista kiinnittää kokonaisia kipsilevyjä kattoon yksinään ilman, että selkä kipeytyy tai levyt rikkoutuvat.

Rullaa levyhissi työkohteeseen ja nosta levyt hissin avulla tarkasti paikalleen. Näin voit ruuvata levyt rauhassa kunnolla kiinni.

Vuokraushinnat noin: 15 €/vrk