Siistit laatat laattaleikkurilla

Laattaleikkuri on korvaamaton työkalu uusien laattojen asentamisessa. Lue, millainen laattaleikkuri kannattaa valita.

LAATTALEIKKURI: Laatat on helppo leikata sähkökäyttöisellä laattaleikkurilla.

Laatat on helppo leikata sähkökäyttöisellä laattaleikkurilla.

Käsikäyttöinen laattaleikkuri vai sähkökäyttöinen laattaleikkuri?

Kaupoissa on kahdenlaisia laattaleikkureita, käsikäyttöisiä ja sähköllä toimivia laattaleikkureita. Käsikäyttöinen laattaleikkuri on halpa ja sopii hyvin tavallisiin leikkauksiin kuten laattojen halkaisemiseen. Sähkökäyttöinen laattaleikkuri maksaa paljon enemmän, mutta sillä voi leikata esimerkiksi kovaksi poltettuja laattoja 45 asteen kulmassa.

Laattaleikkuri: Tässä laatta leikataan poikki käsikäyttöisellä laattaleikkurilla.

Käsikäyttöinen laattaleikkuri: Tässä laatta leikataan poikki käsikäyttöisellä laattaleikkurilla.

Laattaleikkurin vuokraaminen

Käsikäyttöisten laattaleikkureiden hinnat alkavat noin 20 eurosta, mutta sähkökäyttöiset laattaleikkurit maksavat vähintään viisi kertaa enemmän. Voit myös vuokrata sähkökäyttöisen laattaleikkurin, jos tarvitset sitä vain pariksi päiväksi. Laattaleikkureita vuokrataan konevuokraamoissa.

LUE MYÖS: Laattaleikkuritesti

Vesileikkuri laatoille

Ammattikäyttöön tarkoitetut laattaleikkurit viilenevät vedellä, joten niitä sanotaan vesileikkureiksi. Laatta kuumenee, kun sitä leikataan, joten jäähdytysvesi ehkäisee vaurioita. Vesileikkurit ovat kalliimpia kuin muut laattaleikkurit.

Tämä laattaleikkuri on niin sanottu vesileikkuri. Terä viilenee vedellä, ja koneen terä on helppo kääntää esimerkiksi 45 asteen kulmaan.

Tämä laattaleikkuri on niin sanottu vesileikkuri. Terä viilenee vedellä, ja koneen terä on helppo kääntää esimerkiksi 45 asteen kulmaan.

Osta laattaleikkuriin hyvä terä

Sähkökäyttöisen laattaleikkurin ostaja voi päättää itse, millainen terä koneeseen asennetaan. Nyrkkisäännön mukaan koneen mukana tuleva terä ei ole koskaan kovin hyvä. Myös laattaleikkuriin kannattaa hankkia hyvä terä etenkin, jos leikkuria käytetään paljon. Kaikki terät kuluvat ajan kuluessa. Tarkista ennen ostamista, että voit vaihtaa laattaleikkurin terän.

    Muut lukevat juuri nyt …

    Lisää samasta aiheesta Työkalut