Millainen maakaira kannattaa ostaa?

Tolpille tarvittavat kuopat on helpompi tehdä maakairalla kuin lapiolla. Katso, mitä hyviä puolia käsikäyttöisessä maakairassa ja moottorikairassa on.

Lapiolla on helppo kaivaa maahan yksi kuoppa, mutta maakairalla työ sujuu paljon nopeammin. Moottorikaira on vielä paljon nopeampi kuin käsikäyttöinen maakaira.

Lapiolla on helppo kaivaa maahan yksi kuoppa, mutta maakairalla työ sujuu paljon nopeammin. Moottorikaira on vielä paljon nopeampi kuin käsikäyttöinen maakaira.

Maakaira on kätevä työkalu, jolla on helppo tehdä syviä kuoppia esimerkiksi tolpille. Maakaira kannattaa ostaa, jos joudut tekemään paljon kuoppia esimerkiksi aitaa tai vajaa varten.

Maakaira - käsikäyttöinen vai moottorikaira?

Kaupoissa on sekä käsikäyttöisiä että moottorikairoja. Moottorikairat toimivat joko verkkovirralla tai bensalla. Moottorikaira on nopea, mutta sitä ei kannata ostaa muutaman reiän tekemiästä varten. Moottorikairoja voi myös vuokrata hieman yli 50 eurolla vuorokaudessa. Vuokraaminen kannattaa, jos kuoppia pitää tehdä paljon.

Bensamoottorikaira: Moottorikaira tekee kuopan alle kahdessa minuutissa. Moottorikairan voi vuokrata vuorokaudeks noin 50 eurolla.

Moottorikaira tekee kuopan alle kahdessa minuutissa. Moottorikairan voi vuokrata vuorokaudeks noin 50 eurolla.

Muutaman kuopan tekemiseen kannattaa ostaa käsikäyttöinen maakaira.

Maakaira: Yksinkertainen ja perinteinen. Käsikäyttöinen maakaira toimii varsin hyvin. Kaira maksaa noin 50 euroa.

Yksinkertainen ja perinteinen. Käsikäyttöinen maakaira toimii varsin hyvin. Kaira maksaa noin 50 euroa.

HUOM: Nosta kairaa välillä

Moottorikaira poraa kuopan noin 2 minuutissa ja käsikäyttöinen maakaira noin 7 minuutissa. Moottorikaira painuu maahan nopeasti, mutta sitä ei ole helppo nostaa pois kuopasta, jos sen päällä on liikaa maata. Muista nostaa moottorikaira ylös tasaisin väliajoin. Käsikäyttöinen maakaira painuu kevysti kevyeen maahan, joka on helppo nostaa pois kuopasta.

Erikokoisia maakairoja

Kaupoissa on erikokoisia maakairoja, joilla voi tehdä esimerkiksi 10, 15 ja 20 senttiä leveitä kuoppia. Joidenkin maakairojen varressa on syvyysmerkit kymmenen sentin välein, mikä helpottaa kuopan syvyyden arvioimista. Joihinkin kairoihin voi vaihtaa isommat terät sen mukaan, kuinka iso reiästä pitää tulla.

Lisää samasta aiheesta Puutarhatyökalut