Minikaivuri - säästä voimia ja nauti!

Minikaivuria voi käyttää monenlaisiin pihatöihin. Katso lista minikaivurille sopivista projekteista ja opettele ohjaamaan sitä!

Minikaivuri - säästä voimia ja nauti!

Minikaivuri on monipuolinen kone, joka antaa supervoimat!

Vuokraa minikaivuri ja säästä itseäsi

Minikaivurin vuokraaminen säästää selkää, polvia ja koko vartaloa. Minikaivuri tekee raskaat työt ennätysajassa ja säästää monelta harmilta.

Parasta on, että saat ajaa minikaivuria itse!

Minikaivuri sopii kaikkeen

Minikaivuri on monipuolinen kone, joka sopii monenlaisiin pihatöihin.

Voit käyttää minikaivuria muun muassa:

 • terassin pohjan kaivamiseen
 • pihatien pohjan kaivamiseen
 • perustusten kaivamiseen
 • laattojen asentamiseen
 • kantojen poistamiseen
 • tolppien pystyttämiseen

Minikaivuri tekee yhdessä iltapäivässä kaikki raskaat työt, joihin kuluisi muuten monta päivää.

TOIMITUS SUOSITTELEE: Valaa yksinkertainen ja vahva perustus

Minikaivurin vuokraaminen

Minikaivureita vuokrataan yksityishenkilöille. Etsi internetistä vuokraaja ja kerro, mihin tarvitset konetta. Vuokraaja voi toimittaa minikaivurn suoraan työmaalle.

Vuokrasivustoilla on tarjolla erikokokoisia minikaivureita. Pienimmät painavat noin tonnin, suurimmat monta kertaa enemmän. Niillä voi muuttaa vaikka koko pihan uima-altaaksi.

Pienimpien minikaivureiden päivävuokrat alkavat noin 100 eurosta. Monen päivän vuokrasta saa yleensä paljousalennusta.

Useimmilla minikaivurin vuokraajilla on paljon erilaisia kauhoja ja muita vuokrattavia lisävarusteita. Minikaivurin vuokraan kuuluu yleensä pari peruskauhaa. Kapea kauha sopii kaivamiseen ja leveä malli maan siirtämiseen.

Muut minikaivurin tarvikkeet kuten betonivasara, maakaira ja juurten poistamiseen tarkoitettu repijä ovat lisävarusteita, joiden vuokraaminen maksaa yleensä erikseen. Lisävarusteiden päivävuokrat alkavat noin 20 eurosta.

Kaivinkoneen osat ja ohjaaminen

Sekä isoja että pieniä kaivinkoneita ohjataan suunnilleen samalla tavalla. Kaivinkoneen käyttäminen on erilaista kuin auton tai rekan ajaminen. Kaivin koneessa ei ole rattia ja vaihdekeppiä vaan paljon kahvoja, ja myös polkimet toimivat eri tavalla kuin autoissa. Aloittelijan kannattaa pitää kieli keskellä suuta. Onneksi minikaivurin ohjaaminen on mukavaa, ja perusasiat on helppo omaksua parissa tunnissa.

Multimedia

Napsauta alla olevan kuvan numeroita ja lue lisää.

 1. KAASUKAHVA säätelee moottorin kierroksia. Kone liikkuu ja kaivaa vain, jos kaasu on päällä.
 2. AJOKAHVAT säätelevät telojen toimintaa. Oikea kahva ohjaa oikeanpuoleista ja vasen kahva vasenta telaa, kun ohjaa-mo on samalla puolella etulevyn kanssa. Jos ohjaamo kään-netään koneen takapuolelle, vasen kahva ohjaa oikeaa telaa. Käytännössä kaivinkonetta on helpompi käyttää, jos ohjaamo on oikein päin eli etulevyn puolella.
 3. VASEMMALLA OHJAIN KAHVALLA on kolme tarkoitusta. Eteen- ja taaksepäin vääntäminen liikuttaa puomin keskiniveltä. Sivusuuntaan liikuttaminen kääntää koneen ohjaamoa liikkeen suuntaan. Kahvaa käytetään myös puomin kääntämiseen. Puomia käännetään painamalla pohjaan oikeanpuoleinen poljin (6). Sen jälkeen puomi kääntyy siihen suuntaan, johon kahvaa käännetään.
 4. OIKEALLA OHJAIN KAHVALLA liikutetaan kauhaa syvyyssuunnassa vääntämällä kahvaa taakse tai eteenpäin. Kauha avautuu ja sulkeutuu, kun kahvaa liikutetaan sivu-suunnassa.
 5. ETULEVYN KAHVA nostaa ja laskee puomin alla olevaa levyä. Laske etulevy maahan ennen kaivamista ja nosta telojen etureuna irti maasta. Etulevyä voi käyttää myös maan siirtämiseen ja tasoittamiseen.
 6. OIKEANPUOLEINEN POLJIN kääntää puomia siten, että ohjaamo pysyy paikallaan. Puomia käännetäään vasemmalla ohjainkahvalla (4), kun poljin on pohjassa.
 7. LUKITUSKAHVA estää koneen käynnistymisen vahingossa. Joissakin koneissa on lisäksi turva kahva, jonka voi kääntää ylös ja alas.

Kaiva ­järkevästi

Kaivaminen kannattaa suunnitella huolellisesti etukäteen. Esimerkiksi kourun kaivaminen on helpompaa peruuttamalla kuin etenemällä. Varmista myös, ettet saarra itseäsi nurkkaan tai seinää vasten.

Kuvan oikealla puolella on muuri, joten työ aloitetaan kaivamalla kouru (1) muurin suuntaisesti. Sen jälkeen kaivetaan kourut (2) ja (3) muurista pois päin. Lopuksi kaivetaan kouru (4).

Kasaa maa kourujen viereen, jotta voit täyttää ne helposti kaivamisen jälkeen.

Tee näin

1

Laske etulevy Laske etulevy ja nosta telojen etuosa hieman irti maasta. Aseta etulevy koneen rungon ja kauhan väliin, jotta kone pysyy tasapainossa.

2

Poista pintamaa ja nurmikko. Kasaa ne kourun toiselle puolelle omaan läjäänsä, jos aiot istuttaa nurmikon takaisin.

3

Paina kauha kourun pohjalle siksi aikaa, kun peruutat. Silloin suunta pysyy oikeana eikä kone mene vinoon.

4

Täytä kouru vetämällä maa takaisin kouruun. Se on helpointa leveällä kauhalla tai etulevyllä.

5

Tiivistä maa kunnolla ajamalla kuopan yli muutaman kerran toisella telalla.

6

Istuta nurmituppaat takaisin, jos et istuta kokonaan uutta nurmikkoa.

7

Painele nurmikko kiinni maahan ajamalla sen päältä toisella telalla. Nurmikko kasvaa helposti ohuen pintakerroksen läpi.

Kauhan vaihtaminen

Minikaivurin kanssa voi käyttää erilaisia kauhoja ja muita tarvikkeita. Tavallisimmat välineet ovat kaiva­ miseen käytettävä kapea kauha ja leveä etulevy, jota käytetään maan siirtämiseen ja tasoittamiseen. Minikaivuriin voi vuokrata myös ison maakairan, hydraulinostimen, kanto­ jyrsimen tai ison piikkauskoneen. Kaikki tarvikkeet kiinnitetään puomiin kahdella metallitangolla.

1

Irrota pultit, ota metallitangot pois ja irrota kauha.

2

Asenna kauha ja työnnä metalli­ tangot takaisin. Kiristä pultit uudestaan, kun kauha on paikallaan.

  Muut lukevat juuri nyt …

  Lisää samasta aiheesta Puutarhakoneet