Pöytäsirkkeli

Kestävä pöytäsaha on välttämätön työkalu jokaiselle rakentajalle. Lue pöytäsirkkelin sekä sen terien ja tarvikkeiden käyttämisestä. Lue myös uusin pöytäsirkkelitesti.

  Pöytäsirkkeli

  Pöytäsirkkeli tai pöytäsaha kuuluu jokaisen itseään kunnioittavan rakentajan verstaaseen. Pöytäsirkkelillä voi sahata pitkiä, suoria linjoja tarkemmin ja helpommin kuin millään muulla sahalla. Pöytäsirkkeli on kallis työkalu, mutta siitä on paljon iloa.

  Käsisirkkelin ja pöytäsirkkelin ero

  Onko pöytäsirkkeli oikeasti välttämätön työkalu? Eikö käsisirkkeli aja saman asian? Mitä eroa pöytäsirkkelillä ja käsisirkkelillä oikeastaan on? Suurin ero liittyy työkalujen kokoon ja kätevyyteen. Käsisirkkeliä on helpompi liikutella kuin pöytäsirkkeliä. Pöytäsirkkeli on periaatteessa vain ylösalaisin pöytään kiinnitetty käsisirkkeli. Puut työnnetään pöytäsirkkelin terän läpi eikä päinvastoin.

  Mihin pöytäsirkkeliä käytetään?

  Pöytäsirkkeli on ammattimainen puutyökalu, jolla voi tehdä siistejä puusepänliitoksia ja sahata listoja. Pöytäsirkkeli sopii erittäin hyvin sarjatuotantoon, joten sillä on helppo tehdä esimerkiksi kirjahyllyn osat.

  Mikä pöytäsaha kannattaa ostaa?

  Hyvät työkalut maksavat. Halvimmat pöytäsirkkelit maksavat hieman alle 300 euroa, mutta osa malleista on yli kolme kertaa kalliimpia. Millainen pöytäsirkkeli kannattaa ostaa? Mieti aluksi, mihin tarvitset pöytäsirkkeliä. Lue Tee Itsen perusteellinen pöytäsirkkelitesti, jotta tiedät, mikä kone sopii juuri sinulle. Lue uusin pöytäsahatestimme täältä: Pöytäsirkkelitesti.

  Liikkuva pöytäsirkkeli

  Pöytäsirkkelin siirtely on raskasta, joten sitä käytetään usein verstaalla yhdessä ja samassa paikassa. Kaupoissa on myös pyörillä liikkuvia malleja, joita on helppo liikutella paikasta toiseen.

  Jos uskot pärjääväsi käsisirkkelillä, voit lukea uusimman käsisirkkelitestimme täältä: Käsisirkkelitesti