Vahva pöytäsirkkeli, pieniä vikoja

Parista pikkuviasta huolimatta Ryobin uusi pöytäsaha on tehokas, siinä on tarkka ohjain ja sitä on helppo siirrellä. Mainio laite, jos sahaustarvetta on vain silloin tällöin.

Ryobin siirreltävä pöytäsaha on tehokas. 1 800 W riittävät hyvin 50 mm paksujen lankkujen halkaisemiseen. Valmistaja on huolehtinut kolmesta tärkeästä seikasta, joilla on suuri merkitys pöytäsahan käytölle: teho vastaa sahauskapasiteettia, pöytä on vakaa ja riittävän suuri ja ohjaimet ovat tarkkoja ja helposti säädettävissä.

Säästöä vääristä paikoista

Toisaalta Ryobi on säästänyt paljon muissa ratkaisuissa. Esimerkiksi pöytälevy, johon saha kiinnitetään, on rakenteeltaan aivan liian ohut ja sen pultteja on lähes mahdoton kiristää.

Teräsuojus asennetaan napsauttamalla, mutta on vaikeaa havaita, onko suojus varmasti oikein paikallaan. Nämä ovat vääriä säästökohteita, kun kyseessä on niinkin vaarallinen laite kuin pöytäpyörösaha. Lisäksi teränvaihto tapahtuu aivan liian hankalasti, sillä suojalevyä oli melkein mahdoton irrottaa.

Tämä ei ole kovin nerokasta, sillä suojalevy on irrotettava myös silloin, kun halkaisukiilaa halutaan säätää. Levy pitäisi saada ongelmitta irti. Tämän lisäksi myös ohjekirja tuntui sekavalta huonoine piirroksineen.

Kätevä pöytäsirkkeli

Muita ratkaisuja on sen sijaan mietitty. Pyörät helpottavat sahan siirtelyä ja teränvaihtoon tarvittavat työkalut on asennettu sahaan. Tarjolla on siis hyvä ja kohtuuhintainen saha harrastuskäyttöön.

ERITYISTÄ: HARMITTAVA TERÄSUOJUS

Teräsuojus napsautetaan kiinni. On kuitenkin vaikea huomata, onko se kunnolla paikallaan. Tämän voisi tehdä paremminkin.

ERITYISTÄ: TOIVOTON TERÄNVAIHTO

Terän ympärillä oleva levy on lähes mahdoton irrottaa. Näin ei saa olla, sillä se pitää saada pois, kun terää halutaan vaihtaa.

Muut lukevat juuri nyt …

Lisää samasta aiheesta Pöytäsirkkeli