Pöytäsirkkeli 200 eurolla

Ammattilaistason pöytäpyörösaha maksaa yli tuhat euroa. Millaisen sirkkelin voi siis saada, jos on valmis maksamaan vain viidesosan tästä summasta? Itse asiassa tämä testi osoittaa, että huokeaan hintaankin saa kelvollisen sirkkelin tee se itse -projekteihin.

Käytä aina työntökapulaa, kun työnnät sahattavaa kappaletta sirkkeliin. Tämä vähentää pahojen loukkaantumisten riskiä.

Einhell TC-TS 2025

Einhellin pöytäsaha TC-TS 2025 ei ole täydellinen tuote.

Se on kuitenkin loistava esimerkki siitä, että omin käsin rakentava voi pärjätä vähemmällä ja halvemmalla kuin haaveiden mukaisella kalliilla ammattilaisten laitteella.

Testatun sahan kaltaiset kompaktit pöytäsirkkelit on tarkoitettu ammattimaista rakentamista kevyempään käyttöön. Tämä pätee myös kalliiden merkkien pienikokoisiin sirkkeleihin. Niitä ei ole tarkoitettu kovien tai karkeiden materiaalien sahaamiseen. Pieni sirkkelipöytä on liian epävakaa, jos yrität katkaista suuria levyjä ilman ylimääräistä tukea.

Mutta mitä oikein saa 200 eurolla?

  • Melko vankan ja luotettavan pöytäsahan, joka sai viimeisimmässä pöytäsirkkelitestissämme ”Hyvä ostos”-maininnan.
  • Tehokas 2 000 watin moottori pitää pyörimisnopeuden suurena, kun sahaa kuormitetaan. Niinpä sahattava materiaali voidaan ohjata tasaisesti ja vakaasti pyörivän terän läpi.
  • Saat samalla sahan, jossa on kaikki kalliimpien koneiden säätömahdollisuudet. Kulmien ja etäisyyksien säätöasteikko ei ole täysin mittatarkka. Siksi käytämme aina erillistä mittaa ja kulmamittaa tarkkuussahaamiseen.

Jatka lukemista, niin tiedät pian enemmän pöytäsahan monista toiminnoista ja säätömahdollisuuksista.

Pöytäsirkkeli käy näihin töihin

Lauta on helppo katkaista pöytäsirkkelillä kahtia pituussuunnassa, jolloin siitä tulee juuri sellainen kuin haluat. Voit sahata myös levyjä, kunhan tuet niitä. Sirkkeli kelpaa myös moniin vaativampiin ja erikoisempiin tehtäviin. Seuraavassa on niistä esimerkkejä:

Lapaliitos

Lapaliitos on tyylikäs tapa yhdistää kaksi puukappaletta toisiinsa. Sirkkelin syvyyssäätö helpottaa täydellisen ja tiiviin liitoksen tekemistä.

Listat

Listat on edullisinta tehdä itse sahaamalla niitä suuremmasta materiaalista. Voit tehdä täsmälleen haluamiasi listoja, jos sinulla on lisäksi yläjyrsin.

Pyörötankoja

Pyörötankoja on lähes mahdoton halkaista muilla sahoilla kuin pöytäsirkkelillä.

Lovi

Lovi ikkunakarmiin on helppo tehdä kahdella tarkalla sahausuralla.

Uratkaapin

Uratkaapin takaverhoilulle tai laatikoston pohjaan on helppo tehdä täsmällisellä syvyyssäädöllä.

Einhell TC-TS 2025

1

Kulmaohjaimella voi tehdä tarkkoja sahauksia eri kulmissa ja toistaa ne tarvittaessa uudelleen. Asteikkoa on hiukan vaikea lukea tarkasti. Käytä siksi erillistä kulmamittaa kulmaohjaimen tarkkaan säätämiseen.

2

Kallistuksen säätö välillä 0–45 astetta mahdollistaa viistämisen työstettävää kappaletta pitkin. Asteikko sirkkelin sivulla näyttää kallistuksen. Valitettavasti lukemat eivät ole täysin tarkkoja, eikä useimmin käytetyille kallistuksille ole valmiita säätöjä. Käytä sen vuoksi erillistä kulmamittaa tarkkuussäätöön.

3

Syvyyssäätö nostaa sahanterän halutulle korkeudelle 0–85 milliin suoraan sahattaessa ja enintään 65 milliin, kun sahanterää kallistetaan 45 asteen kulmaan. Säädöt tehdään helposti ja tarkasti sivussa olevalla suurella kahvalla.

4

Säilytystilaa on työntökapulalle sekä terän vaihtamisessa tarvittaville työkaluille, joten ne ovat aina käden ulottuvilla.

5

Sivuohjainta on helppo säätää asteikolla, jonka näet kahvassa olevan pienen ruudun läpi. Kahvaa käytetään myös sivuohjaimen lukitsemiseen. Sivuohjainta voi käyttää vain sirkkelipöydän toisella puolella, eikä se pysy niin tukevasti paikallaan kuin toivoisi.

Muut lukevat juuri nyt …

Lisää samasta aiheesta Pöytäsirkkeli