6 vastausta asiantuntijalta

Miten kierretanko kiinnitetään? Miten tiilet happokäsitellään? Pitääkö pohjustusöljyä käyttää? Lue täältä asiantuntijoiden vastaukset hyviin kysymyksiin!

Onko pohjustusöljyä pakko käyttää?

Kyllä, suosittelemme sitä lämpimästi. Pohjustusöljy imeytyy paljon syvemmälle puuhun kuin peittävä kuullote.

Puuhun voi pesiytyä homesieniä ja lahottajia, ellei sitä käsitellä aluksi sieniä torjuvalla pohjustusöljyllä. Pahimmassa tapauksessa se johtaa siihen, että puu pitää käsitellä uudestaan parin vuoden kuluttua. Sen lisäksi, että öljy suojaa puuta, se myös parantaa kuullotteen tarttuvuutta.

Miten kierretanko kiinnitetään?

Poraa seinään reikä ja täytä se ankkurointimassalla. Se on putkilossa myytävää kaksikomponenttista erikoislaastia. Poista reiästä kaikki pöly ja purista massaa reikään. Työnnä kierretanko varovasti laastiin, jotta sitä ei pursua liian paljon pois reiästä.

Ankkurointimassa kovettuu nopeasti, joten kierretanko pitää asentaa puolessa tunnissa.

Miten tiiliseinän puhdistushappo sekoitetaan?

Tiiliseinän laastiroiskeiden puhdistamiseen käytetään suolahappoa, joka sekoitetaan veteen suhteessa 1:20. Annostele huolellisesti, sillä suolahappo imeytyy tiileen ja särkee sauman, jos liuos on liian väkevää.

Puhdista tiiliseinä, ennen kuin saumat kuivuvat kokonaan.

Kestääkö vanha seinä seinä-wc:n painon?

Seinä-wc:n nimi voi olla hämäävä, sillä sitä ei kiinnitetä seinään vaan seinään upotettavaan telineeseen. Teline asennetaan lattialle ja peitetään kipsilevyillä koteloon.

Telineen yläosa kiinnitetään seinään, jotta teline pysyy suorassa. Pöntön ja sen päällä istuvan ihmisen paino kohdistuu kuitenkin lattiaan, ei seinään.

Saako terassin pestä painepesurilla?

Ei! Painepesurin kova suihku rikkoon puun pinnan. Terassi kannattaa puhdistaa harjaamalla tai painepesuriin liitettävällä terassipesurilla. Laitteen pyörivät suuttimet puhdistavat terassin varovasti ja pitävät puun ehjänä. Muista, että painepesuri voi rikkoa myös betonilaatan pinnan.

Pitääkö kompressorissa olla öljytön moottori?

Se riippuu siitä, mihin käytät kompressoria. Öljyttömän kompressorin ilma on tavallista puhtaampaa, eikä sen kanssa tarvitse huolehtia öljyn lisäämisestä. Toisaalta öljyllä toimiva malli toimii pitempään, mutta öljyn riittävyydestä on pidettävä huolta, jotta öljy ei pääse loppumaan kesken.

    Lisää samasta aiheesta Uutta toimitukselta