Yläjyrsintesti: Testasimme 6 suosittua yläjyrsintä

Yläjyrsin on monipuolinen erikoistyökalu, jolla voi tehdä paljon muutakin kuin jyrsiä nesteuran leikkuulaudan reunaan. Koneen käyttöä pitää kuitenkin harjoitella jonkin verran, ennen kuin työ alkaa sujua. Sen jälkeen yläjyrsintä tulee käytettyä tiheästi.

Yläjyrsimellä voi muun muassa jyrsiä pontteja lautoihin ja levyihin, upottaa saranat oveen tai tehdä koristelistoja, jotka näyttävät täsmälleen samalta kuin talon vanhat listat. Yläjyrsintä voi käyttää kaikenlaisiin puutöihin ja rakentamiseen. Tavallinen yläjyrsin tekee niin siistiä jälkeä, että sitä on vaikea erottaa ammattipuusepän työstä.

Erikoisliikkeissä ja verkkokaupoissa on todella monipuolinen valikoima erilaisia jyrsinteriä. Kaikkien yläjyrsinten mukana tulee vähintään yksi terä. Jo parilla terällä saa hyvän käsityksen siitä, kuinka monipuolinen työkalu yläjyrsin on.

Paljon vastinetta rahoille

Yläjyrsin on erikoistyökaluksi yllättävän halpa: tämän testin kallein kone maksoi 170 euroa. Jo noin sadalla eurolla saa todella laadukkaan koneen, joka menestyi testissä paljon paremmin kuin olisimme uskoneet.

Koneiden suoritukset vaihtelivat testin aikana laidasta laitaan, mutta parhaat yläjyrsimet toimivat todella mallikkaasti ja tekivät erinomaista jälkeä.

Yläjyrsintesti: Näin testasimme yläjyrsimet

Yläjyrsimen pitää olla helposti säädettävä, erittäin tarkka ja helppo käyttää, jotta urista ja viisteistä tulee täydelliset. Päätimme painottaa ominaisuuksia yhtä paljon.

Aluksi arvioimme koneiden syvyysasteikot ja syvyyssäätimen tarkkuuden. Säädimme terät 12 millin syvyyteen, jyrsimme puuhun urat ja tarkistimme lopputuloksen työntömitalla. Samalla arvioimme koko ajan koneiden käyttömukavuutta.

Lopuksi testasimme koneiden nopeuden jyrsimällä levyyn metrin pituisen uran. Se antoi hyvän kuvan moottorien voimakkuudesta.

Riippumaton yläjyrsintesti

Tee Itse on täysin riippumaton työkaluvalmistajista, mainostajista ja muista ulkopuolisista tahoista.

Testitoimittajamme tutkii markkinoita ja valitsee testattavat tuotteet itsenäisesti.

Kaikki koneet ja laitteet testataan perusteellisesti ja samalla tavalla. Voit lukea lisää testin yksityiskohdista seuraavilta sivuilta.

Yläjyrsintesti: Testasimme nämä yläjyrsimet

  • BOSCH POF 1400 ACE
  • RYOBI RRT1600-K
  • MAKITA RP0900J
  • BILTEMA 17-221
  • BOSCH POF 1200 AE
  • FERM PRM1015

LATAA KOKO TESTI ja katso, mikä kone nousi jättitestin voittajaksi.