Julkisivu

Talon julkisivun pitää kestää tuulta ja tuiskua. Talon julkisivun pitää olla hyvässä kunnossa, jotta talo ei kärsi vaurioita. Näytämme näillä sivuilla, miten korjaat ja huollat talosi julkisivua.

Julkisivu ja julkisivuverhous

Talon julkisivu on kuori, joka suojaa taloa säältä. Julkisivun pitää olla hyvässä kunnossa, jotta taloon ei tule vaurioita. Olemme koonneet tälle sivulle tee se itse -ohjeita, joissa näytetään, miten korjaat ja huollat talon julkisivua tai rakennat kokonaan uuden julkisivun.

Julkisivuremontti

Julkisivuremontti pitää tehdä sen mukaan, millaisesta julkisivusta on kyse. Tiiliseinän remontissa uusitaan saumat ja vaihdetaan haljenneet tiilet uusiin. Saumojen vaihtaminen on iso ja työläs projekti. Rapattu julkisivu pitää yleensä paikata ja maalata uudestaan. Jos julkisivu on puuta, laudat pitää vaihtaa uusiin tai vähintään maalata.

Lue lisää täältä:

Julkisivuverhous

Sivuillamme on paljon tee se itse -ohjeita ja ideoita ulkoverhouksen vaihtamiseen. Voit rakentaa esimerkiksi limilaudoituksen vinovuorilaudoista.

Julkisivumaali

Sopiva julkisivun maalausväli on noin 20 vuotta. Alusta kannattaa panna kuntoon ennen maalaamista, jotta lopputuloksesta tulee hyvän näköinen. Aloita työ puhdistamalla julkisivu huolellisesti. Pinnan pitää olla täysin puhdas, jotta maali tarttuu kunnolla kiinni. Myös julkisivun vauriot pitää korjata ennen maalaamista. Rapattu julkisivu kannattaa korjata samanlaisella laastilla kuin seinässä on käytetty aiemmin. Muuten korjattu kohta erottuu maalin alta.

Julkisivun puhdistaminen - tee se itse

Julkisivussa kasvava levä ei ole yleensä vaarallista mutta näyttää pahalta. Seinien puhdistamiseen kannattaa käyttää oikeaa levänpuhdistusainetta.

  • Aloita poistamalla julkisivusta irtolevä jäykällä harjalla. Varo, ettet riko maalia tai laastia.
  • Levitä levänpoistoainetta julkisivuun isolla pensselillä tai puutarhaletkulla. Valitse työkalu sen mukaan, kuinka ison alueen aiot käsitellä. Anna levänpoistoaineen vaikuttaa 2-3 päivän ajan.
  • Huuhtele julkisivu vedellä. Käytä harjaa lopun levän irrottamiseen. Varo edelleen, ettet riko seinän pintaa. Uusi käsittely tarvittaessa.
Sivu 1 / 2