Saatat ajatella, että kalusteiden rakentaminen on vaikeaa. Sitä se ei kuitenkaan ole. Tee Itse opastaa, miten voit rakentaa itse oman sänkysi. Valitsimme mallin, jonka sisään mahtuu paljon säilytystilaa.

Unohda vetolaatikot

Läheskään kaikissa makuuhuoneissa ei ole tilaa parisängylle, yöpöydille ja vaatekaapeille. Siksi myös sängyn alla oleva tila kannattaa käyttää hyödyksi. Unohda rumat vetolaatikot ja keskity hyvään ulkonäköön sekä kätevyyteen.

Rakennamme sängyn alle ison laatikon, jonka voi vetää ulos ja työntää takaisin. Ratkaisu on fiksu, sillä syvä laatikko on tilava mutta ei näy sängyn alta. Laatikot tehdään sängyn molemmille puolille, ja ne peitetään liukuovilla. Ratkaisu säästää tilaa, eikä yöpöytää tarvita.

LUE LISÄÄ: Rakenna kaappisänky ja luo lisää lattiatilaa

Valitse oikeat materiaalit

Sänky rakennetaan df-levyistä, joiden kanssa on helppo työskennellä ja jotka on helppo maalata. Voit rakentaa sängyn myös liimapuusta. Tämä sänky on kaksi erillistä vuodetta, jotka voi työntää yhteen.

Osoitteessa teeitse.com on useita erilaisia sänkyjä ja niihin sopivia säilytysratkaisuja. Sivuilla on muun muassa kokoontaitettavan ja pöydäksi muuttuvan sännyn rakennusohje. Sivuilla on myös hienon, vanhoista ovista rakennetun parivuoteen rakennusohje.

TOIMITUS SUOSITTELEE: Pane vierashuone kuntoon seinäsängyllä