Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Tämän takia kannattaa omistaa kosteusmittari

Tulosta Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Kosteusmittarin hankkimiseen on monta hyvää syytä. Kosteusvaurioita on vaikea havaita paljaalla silmällä, mutta kosteusmittari löytää liian kosteat paikat.

Kosteusmittari

Sana kosteusmittari kertoo oleellisen. Kosteusmittari näyttää eri materiaalien kosteusprosentin. Kosteusmittarista on paljon hyötyä omakotitalon omistajalle. Käymme seuraavassa läpi tilanteita, joissa kosteusmittarista on eniten hyötyä.

Käytä kosteusmittaria, ennen kuin maalaat puuta

Kosteusmittarista on hyötyä erityisesti puutavaran maalaamisessa. Jos puut ovat liian kosteita, maali ei välttämättä tartu niihin kunnolla. Se on harmi sekä puiden että lompakon kannalta. Tilanne on kuitenkin helppo välttää kosteumittarin avulla. Kosteusmittari näyttää ennen puiden maalaamista, onko puutavaran kosteusprosentti alle 18. Jos kosteusmittari näyttää korkeampia lukemia, maali voi hilseillä irti jo parin kuukauden kuluttua. Se johtuu siitä, että puussa oleva vesi tunkeutuu lopulta ulos ja irrottaa maalin mukanaan.

Kosteusmittari pelastaa talosi homesieniltä ja lahottajilta

Tummat läiskät talon ulkovuorauksessa saattavat kertoa kosteusongelmista. Kosteusmittarilla on helppo seurata, haihtuuko kosteus itsestään vai onko ongelma pahempi. Jos kosteusmittari näyttää, että seinän kosteusprosentti on yli 20 pitkän kuivan kauden jälkeen, puurakenteet ovat vaarassa lahota. Ota selville, miksi puussa on kosteutta ja varmista, ettei kosteus tule enää takaisin. Muista käyttää kosteusmittaria jatkuvasti ja tarkista, onko ongelma korjautunut.

Kosteusmittari mittaa polttopuiden kosteuden

Tuoreen puun kosteusprosentti on noin 50. Kosteuden pitäisi laskea 18 prosenttiin, ennen kuin puun voi polttaa. Kuivuminen vie aikaa. Kosteusmittari kertoo, milloin puut ovat valmiita uuniin.

Eri puulajit kuivuvat eri tahtiin. Mäntyklapit voivat kuivua alle puolessa vuodessa, mutta tiheät puut kuten koivu ja tammi kuivuvat paljon hitaammin. Siksi voi olla vaikea arvioida, milloin puut ovat käyttövalmiita. Sitä ei tarvitse miettiä kosteusmittarin kanssa. Kosteusmittari kertoo tarkasti, millon puut ovat valmiita uuniin puun lajista riippumatta.

Kosteusmittaria kannattaa käyttää polttopuiden kanssa myös siksi, että märät puut savuavat ja voivat noeta savupiipun hormit. Noki voi syttyä palamaan ja aiheuttaa vaarallisen hormipalon. Sen voi välttää mittaamalla polttopuiden kosteuden kosteusmittarilla.

Tilauksesi
Tilaus
Luo Profiili
Olet ostamassa seuraavan käyttöoikeuden:
null: Tämän takia kannattaa omistaa kosteusmittari
Kokonaishinta: null euroa
Enemmän vähemmällä?
Saat käyttöösi 1000 rakennusohjetta ja digitaalisen sisällön hintaan vain 2,50 euroa
    • Käyttöoikeus yli 1000 digitaaliseen rakennusohjeeseen
    • Tilauksen voi lakkauttaa koska vain.
    • Tutustumistarjouksen jälkeen tilaus jatkuu kestotilauksena hintaan 9,95 euroa/kk.
Ensimmäinen kuukausi vain 2,50 euroa
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Takaisin
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin