Kuvassa ollaan menossa kolmannessa päivässä. Loput pilarikengät upotetaan paikoilleen palkkeihin kiinnitettyinä. Palkit tuetaan nurkissa oleviin pilarikenkiin, jotka valettiin kiinni toisena päivänä. Ensimmäisenä päivänä valettiin kaikki reiät. Kuvattu perustamistapa sopii routimattomalle maalle.

Kuvassa ollaan menossa kolmannessa päivässä. Loput pilarikengät upotetaan paikoilleen palkkeihin kiinnitettyinä. Palkit tuetaan nurkissa oleviin pilarikenkiin, jotka valettiin kiinni toisena päivänä. Ensimmäisenä päivänä valettiin kaikki reiät. Kuvattu perustamistapa sopii routimattomalle maalle.

Hyvät perustukset ovat tärkeitä, jotta niiden päälle rakennettavat rakennukset kestävät pitkään. Hyvien perustusten valamisen ei kuitenkaan tarvitse olla vaikeaa.

LUE LISÄÄ: Perustusharkot – näin teet vankan perustuksen

Perustukset helpolla tavalla

Pisteperustuksen valamiseen tarvitaan vähemmän materiaaleja ja aikaa kuin tavallisen sokkelin valamiseen. Pisteiden saaminen samaan linjaan voi kuitenkin olla vaikeaa. Voit ratkaista ongelman kokonaan jakamalla valun kolmelle työpäivälle.

Älä kaiva turhaan

Pisteperustuksen rakentaminen on periaatteessa helppoa ja ainakin paljon helpompaa kuin tavallisen sokkelin valaminen. Pisteperustuksen tieltä ei tarvitse siirtää tonnikaupalla maata ja valaa sen tilalle yhtä paljon betonia. Vala vain muutama pilarikenkä kiinni kuoppiin ja ruuvaa alaohjauspuut kiinni pilarikenkiin.

Aivan suorat linjat

Pisteperustuksen tekeminen on tavallista sokkelia helpompaa myös siksi, että siinä on vain yksi ongelma. Pisteitä ei ole helppo saada suoraan linjaan.

Vala perustukset useana päivänä

Yksi tapa helpottaa pisteperustuksen valamista on jakaa työ usealle päivälle työn määrää lisäämättä. Perustukset valetaan useassa osassa.

Vala perustukset - päivä 1: Perustukset valetaan ilman kenkiä Ensimmäisenä päivänä maahan valetaan ontot putket. Niihin asennetaan myöhemmin pilarikengät. Putkien ei tarvitse olla tarkasti oikeilla paikoillaan.

Vala perustukset - päivä 2: Vala tolpat nurkkiin Toisena päivänä valetaan tolppa jokaiseen nurkkaan.

Vala perustukset - päivä 3: Vala loput kengät kerralla Loput pilarikengät valetaan kiinni vasta kolmantena päivänä ja sen jälkeen, kun ne on kiinnitetty alaohjauspuuhun. Siten mikään ei voi mennä pieleen.

Tämän takia käytämme pilarikenkiä

Pilarikenkiä käytetään yleensä maahan upotettavien tolppien asemesta. Ne pitävät tolpat irti kosteasta maasta, mutta niitä voi käyttää myös pisteperustuksen tekemiseen.

TOIMITUS SUOSITTELEE: Lue lisää pilarikenkien käyttämisestä

Asenna tolpat samalla tavalla

Pisteperustuksen tekniikkaa voi käyttää myös tolppien pystyttämiseen. Ruuvaa tolppakengät väliaikaisesti kiinni lankkuun. Kun betoni on kovettunut tolppakenkien ympärille, irrota lankku. Tolppakengät ovat juuri oikeilla paikoillaan, ja tolpat voi ruuvata niihin kiinni. Ota kuitenkin huomioon, että rakenteesta tulee heikompi kuin maahan upotetuista tolpista. Jos rakennat esimerkiksi aidan, joudut tukemaan tolppia jäykistävillä, vinoilla tolpilla.

Täydelliset rakennusohjeet: Maailman helpommat perustukset

Voit ladata tältä sivulta täydelliset rakennusohjeet, joissa kerrotaan kaikki pisteperustuksen valamisesta. Saat myös materiaalilistan, jotta selviät rautakaupasta yhdellä käynnillä. Hyviä lukuhetkiä.