7 pihatyökalua: Ilman näitä et pärjää!

Pihatyöt kannattaa tehdä mahdollisimman helposti ja mukavasti. Nämä seitsemän kätevää työkalua helpottavat muun muassa hedelmäpuiden karsimista ja rikkaruohojen kitkemistä.

7 pihatyökalua: Ilman näitä et pärjää!

Tässä jutussa esitellään jatkovarteen kiinnitettävä moottorisaha ja 6 muuta pihanhoitoa helpottavaa työkalua.

7 erinomaista pihatyökalua

LINKKUOKSASAHA
Oksasaha on kätevä työkalu hedelmäpuiden karsimiseen, sillä se leikkaa oksat siististi ja mahtuu paikkoihin, jotka ovat liian ahtaita oksasaksille. Taitettava oksasaha on todella kätevä, sillä se on helppo sujauttaa työhousujen takataskuun. Siitä voi olla hyötyä esimerkiksi tikkailla. Nämä oksasakset ovat Felcon tuotantoa.

Hinta noin 35 euroa

TAITETTAVA JAKKARA
Taitettavan jakkaran kanssa on mukava karsia ruusupensaita tai poimia viinimarjoja. Ympäri käännetty jakkara on toimii polvisuojana kovalla alustalla, joten jakkaraa voi käyttää apuna esimerkiksi terassilautojen ruuvaamisessa ja laatoittamisessa. Jakkaran runko on terästä, mutta istuimessa on vaahtomuovipehmuste. Väärinpäin käännetyn jakkaran jalkoja voi käyttää kahvoina, joiden varassa on helppo ponnistaa ylös.

Hinta noin 20 euroa

HEDELMÄPOIMURI
Onko sinulla vaikeuksia innostua ruohonleikkaamisesta sen takia, että nurmikolta pitäisi aluksi kerätä kymmeniä omenoita? Hedelmäpoimuri on loistava ratkaisu ongelmaan. Se kerää omenat ja muut hedelmät salamannopeasti, eikä omenoiden perässä ei tarvitse kyykkiä selkä mutkalla. Gardenan hedelmäpoimurin toisessa päässä on suulake, joten omenat on helppo tyhjentää rummusta koriin.

Hinta noin 60 euroa

SPIRAALITUKI
Monessa kasvihuoneessa kasvatetaan ylöspäin kiipeileviä köynnöskasveja. Bambukeppien ja juuttinarujen virittely on työlästä, joten niiden sijaan kannattaa käyttää käteviä spiraalitukia, jotka painetaan kiinni maahan kasvin viereen. Spiraalituet ovat varsin kalliita, mutta kestävät pitkään.

Hinta noin 2,90 euroa/150 cm

KANTTAUSRAUTA
Nurmikon reunat pitää oikaista pari kertaa kesässä, jotta ruoho ei leviä polkujen ja laatoitusten päälle. Nurmikon reunat voi suoristaa tavallisella pistolapiolla, mutta työn jälki ei näytä kovin hyvältä, sillä pistolapiossa on kaarevat reunat. Suorateräinen kanttausrauta on paljon tehokkaampi työkalu nurmikon reunojen oikaisemiseen, sillä sitä ei tarvitse painaa maahan muutaman sentin välein. Kaupoissa on myös malleja, joissa on puolipyöreä pää. Tämä kanttausrauta on Fiskarsilta.

Hinta noin 35 euroa

PYÖREÄ KITKIJÄ
Rikkaruohorauta on pihanomistajille tuttu työkalu, mutta sen käyttäminen vaatii melko paljon voimaa, ja rauta katkaisee kasvien juuret suhteellisen helposti. Pyöreäpäinen kitkijä katkaisee vähemmän juuria kuin suora rauta, painuu maahan kevyesti ja poistaa rikkaruohot tehokkaasti. Kaupoissa on sekä lyhytvartisia että pitkävartisia malleja.

Hinta noin 25 euroa (lyhytvartinen malli)

MOOTTORISAHA JA JATKOVARSI
Isojen puiden oksia ei kannata karsia kiipeilemällä, sillä se on vaikeaa ja vaarallista. Moottorisaha ja jatkovarsi ovat paljon parempi vaihtoehto, sillä niitä voi käyttää turvallisesti maan pinnalta. Saha on helppo nostaa teleskooppivarren avulla juuri oikeaan korkeuteen. Kaupoissa on paljon erilaisia minimoottorisahoja ja niihin sopivia teleskooppivarsia. Tämä malli on Ryobin tuotantoa.

Hinta noin 100 euroa

    Muut lukevat juuri nyt …