Rakennusohjeet
Helppo
Vaikea

Peilipaneelien asentamiseen on monta hyvää syytä. Peilipaneelit suojaavat seinää, ja niiden taakse voi piilottaa esimerkiksi sähköjohtoja. Tärkeintä on kuitenkin se, että peilipaneelit näyttävät todella upeilta.

LUE LISÄÄ: 9 VINKKIÄ: Piilota johdot näkyvistä

Koristeelliset peilipaneelit tekevät olohuoneesta persoonallisen ja upean näköisen.

Paneelien pitää sopia talon tyyliin

Jotta peilipaneelit näyttävät hyvältä, niiden pitää sopia talon tyyliin. Peilipaneelit sopivat hyvin arvoasuntoihin, joissa on korkeat huoneet ja kalanruotoparkettilattia.

Vanhassa talossa riittää yksinkertaisesti kuvioitu pystyhelmiponttipaneeli, joka tekee tehtävänsä rikkomatta talon perinteistä tyyliä.

Uuteen taloon sopivat yksinkertaiset, tyylipuhtaat pinnat ja maalaistaloon pelkät koristeelliset ovilistat.

Peilipaneelit pitää rakentaa samalla tavalla riippumatta siitä, millaiseen taloon ne tulevat.

Oikeat työkalut

Säästät paljon aikaa, kun valmistelet työt huolellisesti ja käytät oikeita työkaluja. Esimerkiksi paneelien kehyksiin pitää sahata paljon vinoja päitä. Työt kannattaa tehdä jiirisirkkelillä, sillä jiirilaatikolla listojen sahaamiseen ja jälkien korjailuun menee helposti monta päivää.

Myös viimeistelynaulain on välttämätön työkalu, sillä se vapauttaa toisen käden listojen kannatteluun. Työ sujuu paljon nopeasti ja lopputulos näyttää hyvältä.

Lentävä lähtö

Ennen vanhaan puusepät rakensivat peilipaneelit oikeasta puusta. Nykyään peilipaneelit voi tehdä mdf-levyistä, sillä ne sopivat tarkoitukseen todella hyvin. Peilikuvio tehdään levynkappaleista ja listoista.

Lataa PDF “Herrasväen paneelit”. Artikkelissa on täydelliset ohjeet, joiden avulla voit rakentaa peilipaneelit viikonlopussa. Jutussa kerrotaan, mitä materiaaleja paneelien tekemiseen tarvitaan. Peilipaneelit maksavat noin 45 euroa metriltä. Maali sisältyy hintaan.