Rakennusohjeet
Helppo
Vaikea
Huopapaanut

Sana huopakatto ei yleensä tuo mieleen tyylikkyyttä. Huopapaanut eroavat kuitenkin perinteisestä kattohuovasta. Huopapaanut muistuttavat vanhanaikaista paanukattoa, mutta huopapaanuja on yhtä helppo käyttää kuin tavallista huopaa. Huopapaanujen asentaminen on helpompaa kuin tavallisen rullahuovan, sillä paanuja ei tarvitse lämmittää.

Asentaminen vaatii oikeat olosuhteet

Huolellinen valmistelu on huopapaanujen asentamisen salaisuus. On tärkeää, että aluskate on rakennettu oikein. Myös sää on tärkeä, sillä paanuja ei kannata asentaa alle 10 asteen lämpötilassa. Paanuja ei kannata asentaa myöskään liian kuumalla. Paras asennuslämpötila on noin 16 - 20 astetta.

Paanujen asentaminen ilman naulapistoolia on hullutta

Paanut naulataan kiinni aluskatteeeseen. Työhön kannattaa hankkia huopanaulain. Naulain on kallis, joten se kannattaa vuokrata. 200 neliön huopapaanukattoon menee noin 6000 naulaa. Toinen vaihtoehto on hakata kaikki naulat kattoon vasaralla.

Erivärisiä huopapaanuja

Huopapaanuja on monia eri värejä. Voit ostaa myös kuvioituja paanuja.

Huopapaanuissa on kova ydin

Huopapaanut ovat vahvoja ja kestäviä, sillä niiden ydin on lujaa lasikuitua, joka on päällystetty bitumilla. Pinnassa on kivipölyä, joka suojaa kattoa ultraviolettisäteilyltä.

Lataa rakennusohjeet: Tee ylellinen huopapaanukatto

Huopapaanukatto on paitsi halpa ja kestävä, myös helppo rakentaa itse. Lataa rakennusohjeemme ja katso, miten katto asennetaan vaihe vaiheelta. Näet myös, miten paanut asennetaan hankaliin paikkoihin kuten harjalle ja räystäälle