Näin saat maailmanluokan nurmikon

Kun noudatat muutamaa perusohjetta, saat kukoistavan nurmikon jo yhdessä kesässä

Monet talonomistajat viettävät suurimman osan ajastaan pihamaalla nurmikkoa hoitaen, eikä mikään ihme. Sen lisäksi, että nurmikkoa leikataan keskimäärin 25–35 kertaa vuodessa, monet meistä tuskailevat paljaiden läiskien, rikkaruohojen ja erityisesti sammaleen kanssa!

Nyt voit tehdä lopun tälle. Seuraamalla Tee Itse -lehden ohjeita saat nurmikon, joka saa naapurit kateudesta vihreiksi.

LUE LISÄÄ: Sammaleenpoistaja vai pystyleikkuri nurmikolle?

Sopiva ruoholaji on tärkeä

Mikä ruohoseos sopii juuri sinun pihaasi? Pitääkö ruohon viihtyä varjossa vai pitääkö siitä tulla paksua ja pallopelejä kestävää?
Eri ruoholajeja voi olla vaikea erottaa toisistaan, koska niitä on paljon. Onneksi valmistajilla on nimityksiä eri ruohoille, jotta voit helpommin saada käsityksen siitä, mikä laji sopii omalle pihamaallesi. Myös meiltä saat vinkkejä.

Lue yksityiskohtainen oppaamme: Valitse oikea siemenseos

Töiden aloitus

Ennen siementen kylvämistä pohjamaa pitää puhdistaa ja kunnostaa, jotta uudet siemenet alkavat itää siinä. Poista kaikki sammal ja eloperäinen jäte huolellisesti.

Tämän jälkeen voi olla tarpeen lisätä multaa poistetun maa-aineksen tilalle, jotta saat pinnan tasaiseksi.

Näin poistat sammaleen ja pohjustat kasvualustan

Kylväminen ja lannoittaminen

Seuraavaksi on vuorossa kylväminen. Syksy on yhtä hyvää aikaa nurmikon kylvämiseen kuin kevät, koska lämpötila ja kosteus ovat ihanteellisia esimerkiksi syys- ja lokakuussa.

Lannoittaminen on ratkaisevaa, kun nurmikolle halutaan taata parhaat kasvumahdollisuudet ja torjua sammalta ja rikkaruohoja. Keinolannoitteet ovat käytetyimpiä, mutta voit käyttää myös luonnonmukaisia lannoitteita, joiden vaikutus kestää pidempään, mutta jotka eivät yhtä voimakkaita kuin keinolannoitteet.

Riippuen maaperän pH-pitoisuudesta myös kalkkia voi olla tarpeen lisätä. Ruoho ei nimittäin viihdy happamassa maassa. Kalkki neutraloi maaperän happamuutta.

Lisätietoja kasvilannoitteista. NAPSAUTA TÄSTÄ

Muista juuret ja ruohon pituus

Terveessä ruohomatossa juuret pystyvät hengittämään. Nurmikko kannattaa ilmata säännöllisesti, jotta eloperäinen jäte lähtee irti. Voit raapia nurmikon käsivoimin tai käyttää nurmikon ilmaajaa. .

Ota huomioon myös ruohon leikkauspituus. Monet leikkaavat nurmikkonsa liian lyhyeksi, mikä ei ole hyväksi juurille. Tee Itse auttaa sinua.

Näin varmistat, että nurmikkosi saa ilmaa

Katsaus: Näin korkeaksi ruoho pitää leikata

LUE LISÄÄ: Rakenna tallipaikka robottiruohonleikkurille

    Muut lukevat juuri nyt …

    Lisää samasta aiheesta Nurmikko