Sammaleenpoistaja vai pystyleikkuri nurmikolle?

Mietitkö sinäkin, miten auttaisit nurmikkoasi pääsemään eroon sammaleesta ja saamaan ilmaa juurilleen? Lue täältä, mitä pystyleikkurilla ja sammaleenpoistajalla saa aikaan.

Sammal tukahduttaa nurmikon. Näin paljon varmaan jo tiedätkin. Sammaleesta onkin päästävä eroon, mahdollisimman tehokkaasti. Mutta pitäisikö tehtävää varten hankkia sammaleenpoistaja vai pystyleikkuri? Ja milloin nurmikon ilmaaja tulee mukaan kuvaan?

Sammaleenpoistaja

Sammaleenpoistajassa on pienet harjakset, jotka pyörivät ympäri ja irrottavat sammaleen nurmikosta. Sillä pystyt poistamaan säkeittäin sammalta nurmikosta, etenkin varjoisista paikoista.

Pystyleikkuri

Pystyleikkurin voi yleensä asentaa samaan laitteeseen kuin sammaleenpoistajan, ja toisinaan sitä nimitetäänkin sammaleenpoistajaksi, toisinaan taas pystyleikkuriksi.

Pystyleikkurin telassa on terät, jotka leikkaavat nurmikkoon uria. Näin nurmikon juuret saavat ilmaa, ja nurmikko saa parhaat mahdolliset kasvuolot.

Mikä minun pitäisi valita?

Hanki laite, jossa on molemmat telat. Tällaista laitetta kutsutaan nurmikon ilmaajaksi: siinä on sammaleenpoistajan pienet harjakset sekä tela ja terät, jotka tekevät laitteesta pystyleikkurin.

Laitteella poistat ensin sammaleen, minkä jälkeen ilmaat nurmikon juuriston. Näin nurmikko voi hyvin. Kun vielä lannoitat nurmikon kunnolla, saat toistaa käsittelyn seuraavien parin vuoden ajan.

KATSO MYÖS: TESTISSÄ nurmikon ilmaajat

Muut lukevat juuri nyt …

Lisää samasta aiheesta Nurmikko