Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Sammaleenpoistaja vai pystyleikkuri nurmikolle?

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Mietitkö sinäkin, miten auttaisit nurmikkoasi pääsemään eroon sammaleesta ja saamaan ilmaa juurilleen? Lue täältä, mitä pystyleikkurilla ja sammaleenpoistajalla saa aikaan.

Sammal tukahduttaa nurmikon. Näin paljon varmaan jo tiedätkin. Sammaleesta onkin päästävä eroon, mahdollisimman tehokkaasti. Mutta pitäisikö tehtävää varten hankkia sammaleenpoistaja vai pystyleikkuri? Ja milloin nurmikon ilmaaja tulee mukaan kuvaan?

Sammaleenpoistaja

Sammaleenpoistajassa on pienet harjakset, jotka pyörivät ympäri ja irrottavat sammaleen nurmikosta. Sillä pystyt poistamaan säkeittäin sammalta nurmikosta, etenkin varjoisista paikoista.

Pystyleikkuri

Pystyleikkurin voi yleensä asentaa samaan laitteeseen kuin sammaleenpoistajan, ja toisinaan sitä nimitetäänkin sammaleenpoistajaksi, toisinaan taas pystyleikkuriksi.

Pystyleikkurin telassa on terät, jotka leikkaavat nurmikkoon uria. Näin nurmikon juuret saavat ilmaa, ja nurmikko saa parhaat mahdolliset kasvuolot.

Mikä minun pitäisi valita?

Hanki laite, jossa on molemmat telat. Tällaista laitetta kutsutaan nurmikon ilmaajaksi: siinä on sammaleenpoistajan pienet harjakset sekä tela ja terät, jotka tekevät laitteesta pystyleikkurin.

Laitteella poistat ensin sammaleen, minkä jälkeen ilmaat nurmikon juuriston. Näin nurmikko voi hyvin. Kun vielä lannoitat nurmikon kunnolla, saat toistaa käsittelyn seuraavien parin vuoden ajan.

KATSO MYÖS: TESTISSÄ nurmikon ilmaajat

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin