4 vinkillä tolpat helposti ja nopeasti maahan

Säästät aikaa ja vaivaa, kun asennat aitatolpat maahan oikein. Ohjeidemme avulla onnistut, pystytitpä sitten aitatolppoa, puutarhavajaa tai jotakin aivan muuta rakennelmaa, johon tolppia tarvitaan.

Stolper tips dybdestop stolpebor

/tyokalut/tolppa-nopein-tapa-saada-tolppa-maahan

1. Syvyydenrajoitin maaporaan

Kun teet maahan reikiä tolppia varten, käytä apuna narua. Naru osoittaa linjan, jonka mukaisesti tolpanreiät porataan. Kun kiinnität maaporan varteen oikealle kohdalle teipinpalan, saat rei’istä helposti keskenään samansyvyiset.

OPAS: 3 tapaa: Nopein tapa saada tolpat maahan

2. Niksejä ensimmäistä tolppaa varten

Tolppia maahan asennettaessa ensimmäinen tolppa on aina hankalin saada paikoilleen. Muutama rima helpottaa työtä, jolloin sen voi tehdä yksinkin. Hakkaa kaksi tukipinnaa maahan vähän matkan päähän tolpasta eri puolille.

Ruuvaa rimat kiinni tukipinnoihin ja kiinnitä rimojen toiset päät suoraan asetettuun tolppaan puristimilla. Nyt tolppa pysyy pystyssä ja aloillaan, kun täytät maakuopan sen ympäriltä.

Stolper støtte lægter

Parilla rimalla pidät ensimmäistä tolppaa paikoillaan.

3. Tolppiin pienet kiilapalat

Kun pystytetään useita tolppia, käytetään apuna narua tolppien kohdistamiseen, kun uloimmat tolpat on saatu paikoilleen. Narun päihin kannattaa kiinnittää pienet palat.

Keskitolppia kohdistettaessa käy nimittäin helposti niin, että jokin tolpista venyttää narua, jolloin tolpat eivät tule suoraan linjaan.

Lue lisää: Jämerä vinoaita – vähemmän tolppia ja kaivamista

Stolper afstandssnor

Säädä tolpat suoraan kiilapalojen avulla.

4. Käytä apulautaa ja puupalikoita

Kun aiot asentaa maahan joukon tolppia, kannattaa ottaa avuksi apulauta, joka osoittaa suoran asennuslinjan. Tämä helpottaa ja nopeuttaa työtä. Jos lisäksi kiinnität lautaan pienet puupalikat, tolppien oikea sijainti löytyy vielä helpommin.

Palikat kiinnitetään lautaan siten, että niiden etäisyys on sama kuin tolppaväli.

KATSO MYÖS: Pelasta laho tolppa

Stolper hjælpebræt

Pari lautaan kiinnitettyä puupalikkaa osoittavat tolppavälin ja oikaisevat tolpat linjaan.

Muut lukevat juuri nyt …