Pidennä aidan käyttöikää tolpanhatuilla

Aidantolppien päihin asennettavat tolpanhatut suojaavat puuta ja pidentävät tolppien käyttöikää. Tolpanhatut ovat varsin halpoja ja helppoja asentaa.

Tolpanhattu: Pidennä aidan käyttöikää tolpanhatuilla

Aidan tolppien päät kannattaa suojata tolpanhatuilla. Siten tolpat kestävät pitempään.

Tolpanhattu suojaa puun päätä

Ulkona olevat puut joutuvat kestämään sadetta, auringon paahdetta, pakkasta, lunta ja loskaa. Etenkin puiden päät ovat alttiina sään vaikutuksille, sillä ne imevät paljon vettä. Tolppien päät kannattaa suojata niin sanotuilla tolpanhatuilla. Tolppien päät ovat tasaisia, joten vesi kerääntyy helposti niiden pinnalle. Se voi johtaa tolpan lahoamiseen ja homehtumiseen. Voit estää sen tolpanhatulla.

Erikokoisia tolpanhattuja

Rautakaupoissa on erikokoisia, erimuotoisia ja eri materiaaleista tehtyjä tolpanhattuja. Tolpanhatut ovat yleisimpien tolppien kokoisia. Tolpanhatut ovat yleensä pyöreitä tai nelikulmaisia. Jotkut ovat melko litteitä, toiset korkeampia. Useimmissa tolpanhatuissa on korkea keskiosa, jotta vesi valuu nopeasti maahan niiden päältä.

Erikokoiset tolpanhatut

Tämä pyöreä tolpanhattu on tehty galvanoidusta teräksestä. Vesi valuu nopeasti alas korotetun keskiosan ansiosta.

Eri materiaaleista tehdyt tolpahatut

Galvanoidusta teräksestä ja alumiinista tehdyt tolpanhatut ovat kaikkein yleisimpiä. Monet tolpanhatut on maalattu valkoisiksi tai mustiksi, sillä ne ovat suosittuja värejä aidoissa. Kuparista tai messingistä tehdyt tolpanhatut näyttävät yleellisemmiltä. Ne ovat myös kalliimpia.

Eri materiaaleista tehdyt tolpanhatut

Musta tolpanhattu sulautuu mustaan aitaan.

Tolpanhatun asennus

Tolpanhatun asentaminen on varsin helppoa. Tolpanhattu kiinnitetään tolppaan nauloilla tai pienillä ruuveilla tolpanhatun kauluksessa olevien reikien läpi.
Tolpanhatut ovat suhteellisen halpoja. Tolpanhatun asentaminen on helppo ja nopea tapa varmistaa, että tolpat ja aita kestävät pitkään.

Valo tolpanhatussa

Markkinoilla on myös tolpanhattuja, joissa on aurinkoenergialla latautuvat led-valot. Ne voivat olla hyvä valinta esimerkiksi pihatielle.

Tolpanhattu valolla

Aitaan voi asentaa valot tolpanhattujen avulla.

Nosta tolppa irti kosteasta maasta

Muista, että voit suojata myös tolpan alapään maasta nousevalta kosteudelta. Se on helppo varmistaa tolppakengällä. Voit lukea siitä lisää tästä jutusta: Näin käytät pilarikenkää

Muut lukevat juuri nyt …