Kevytbetoni

Kevytbetoni on nerokas materiaali. Se ei paina juuri mitään, sitä on helppo sahata ja porata ja siitä voi rakentaa lukemattomia eri asioita. Löydä inspiraatiota tältä sivulta.

  Kevytbetonirakentaminen

  Kevytbetonista tuli suosittu materiaali 1960- ja 1970-luvuilla. Kevytbetoniharkoista oli helppo rakentaa, ja materiaali toimi samalla eristeenä.

  Nykyään moni nyrpistää nenäänsä kevytbetonille, sillä 50 vuotta vanhat kevytbetonitalot tuntuvat vanhanaikaisilta.

  Nykyaikainen kevytbetoni

  Kevytbetonia käytetään rakentamiseen myös nykyään erilaisissa materiaaleissa. Jotkut valmistajat kutsuvat tuotetta kaasubetoniksi. Nykyään kevytbetonista tehdään harkkojen lisäksi levyjä ja laattoja, ja joissakin tuotteissa on valmiit lisäeristeet, jotka täyttävät nykyiset energiavaatimukset.

  Rakenna helposti kevytbetonista

  Kevytbetonista rakentaminen on helppoa. Kevytbetonia käytetään etenkin märkätilojen väliseinien rakentamiseen ja kellaritilojen sisäpuoliseen eristämiseen.

  Kevytbetoniharkkoja on helppo sahata, ja ne liimataan yhteen liimalla tai laastilla. Kevytbetonista tehdyt seinät ovat kestäviä, ja niihin on helppo kiinnittää kestäviä tulppia. Kevytbetonitulppia myydään rautakaupoissa.

  Kevytbetonikalusteet

  Ohuet kevytbetonilevyt sopivat myös hyllyjen ja muiden kalusteiden rakentamiseen. Löydät paljon ideoita tältä sivulta.

  Kevytbetonin hinta

  Edullinen hinta nostaa kevytbetonin suosiota. Kevytbetoni on halvempaa kuin tiili, ja kevytbetonista on nopeampi rakentaa.

  Neliö kevytbetonilevyistä rakennettua sisäseinää maksaa noin 25 euroa, kun tiiliseinä maksaa noin 40 euroa neliö.