Mihin mikrosementtiä voi käyttää?

Mikrosementti on suosittu materiaali, jota käytetään esimerkiksi lattioihin, seiniin, pöytiin ja kalusteisiin. Mitkä ovat mikrosementin hyödyt ja haitat?

Mitä mikrosementti on?

Mikrtosementti on suosittu sisustusmateriaali, joka luo kotiin pelkistetyn ja urbaanin tunnelman. Mikrosementti (tai mikrobetoni) on sementtijauhetta, johon on sekoitettu vettä ja väriainetta. Mikrosementti tarttuu melkein kaikille alustoille. Mikrosementtiä levitetään ohut kerros, ja sitä voi käyttää sekä lattian, seinien että kalusteiden pinnoittamiseen.

Mikrosementtiä levitetään yleensä monta kerrosta. Ensimmäinen kerros tekee rakenteesta mekaanisesti kestävän, ja viimeinen kerros vahvistaa sitä kemiallisesti.

Värillinen mikrosementti

Mikrosementti on yleensä betoninharmaata, mutta mikrosementtiä voi myös värjätä. Mikrosementin värisävyt riippuvat valmistajasta, mutta harmaiden sävyjen lisäksi punainen, sininen, keltainen ja musta ovat yleisiä sävyjä.

Värillinen mikrosementti: Kuvassa on harmaata mikrosementtiä.

Kuvassa on harmaata mikrosementtiä.

Mihin mikrosementtiä voi käyttää?

Mikrosementti sopii moniin eri tarkoituksiin. Listasimme alle joitakin kohteita, joihin mikrosementti sopii hyvin:

  • Mikrosementti kylpyhuoneessa Mikrosementti sopii erinomaisesti kylpyhuoneeseen. Mikrosementtiä voi levittää vanhojen laattojen päälle. Voit päättää itse, pitääkö pinnan olla sileä, karhea vai jotain siltä väliltä. Laattojen päälle levitetty mikrosementti tekee pinnasta mukavan sileän.
  • Mikrosementti pöytälevyssä Mikrosementti sopii myös pöytälevyjen pinnoittamiseen. Mikrosementtipöytä näyttää muodikkaalta, ja pinnan voi pestä helposti märällä rätillä.
  • Mikrosementti lattiassa Mikrosementti sopii hyvin myös keittiön remontointiin. Mikrosementtilattia kestää pitkään ja on helppo pitää puhtaana. Se selittää mikrosementin suosiota keittiöissä.
Mikrosementtilattia: Mikrosementtiä käytetään etenkin lattioissa.

Mikrosementtiä käytetään etenkin lattioissa.

Mikrosementin hyödyt:

  • Mikrosementti on suhteellisen halpaa, ja sitä voi käyttää myös ulkona.
  • Mikrosementti sopii seiniin ja lattioihin keittiössä ja kylpyhuoneessa.
  • Mikrosementti on kestävää ja sitä voi värjätä.

Mikrosementin haitat:

  • Mikrosementin kuivumisaika on suhteellisen pitkä.
  • Mikrosementti ei kestä uv-säteilyä, eikä se tartu kaikille alustoille kuten linoleumiin tai vinyyliin.

Tee se itse -mikrosementti ?

Mikrosementin levittäminen ei sovi aloittelijoille. Sen vuoksi monet valmistajat suosittelevat jättämään mikrosementin asentamisen ammattilaisille. Markkinoilla on kuitenkin tuotteita, jotka sopivat harjaantuneille tee se itse -rakentajille.

Mikrosementti tee se itse: Mikrosementtiä voi levittää myös itse.

Mikrosementtiä voi levittää myös itse.

Mikrosementti hinnat

Mikrosementin hinta vaihtelee materiaalin ja valmistajan mukaan, mutta 10 neliön kokoinen mikrosementtiseinä maksaa noin 400 euroa. Hintaan kuuluvat pohjusteet, kaikki laastikerrokset, pinnoite, kovetin ja lasikuituverkko.

Lue lisää mikrosementistä

Jos suunnittelet käyttäväsi mikrosementtiä, lue sitä ennen erilaisista tuotteista. Voit lukea lisää esimerkiksi täältä DETALE CPH

    Lisää samasta aiheesta Materiaalit