Vaahto täyttää reiät tehokkaasti. Vaahtoa voi käyttää niin asentamiseen kuin eristämiseenkin.

Vaahto täyttää reiät tehokkaasti. Vaahtoa voi käyttää niin asentamiseen kuin eristämiseenkin.

Saumavaahtoa käytetään nykyään kaikkeen aina ovien asennuksista äänieristämiseen. Polyuretaanivaahto on havaittu hyväksi myös lämpöeristämisessä, läpivientien tiivistämisessä ja kaikenlaisten kolojen tukkimisessa. Vaahtoa myydään useimmiten 500–750 millilitran spraypurkeissa, joista sitä annostellaan ohuen muoviputken tai vaahtopistoolin läpi.

Vaahto täyttää pienet reiät ja halkemat

Polyuretaanivaahto laajenee voimakkaasti heti, kun se pääsee ulos pullosta. Vaahdon nerokkuus piilee siinä, että sitä voi ruiskuttaa hyvin ahtaisiin paikkoihin. Vaahto leviää joka puolelle ja tukkii reiät laajetessaan. Kun vaahto pääsee pullosta, se imee ilmasta kosteutta ja kovettuu. Ylimääräisen, kovettuneen vaahdon voi leikata myöhemmin pois mattoveitsellä ja hioa tasaiseksi hiomapaperilla. Voila!

Valitse vaahto käyttötarkoituksen mukaan

Vaahdon huono puoli on, että kosteus tarttuu sen rosoiseen pintaan. Huonosti levitetty vaahto voi johtaa vettä rakenteisiin ja aiheuttaa kosteusvaurioita.

Riittävästi käytettynä ja valolta suojattuna vaahto kuitenkin suojaa ja tiivistää paikat uskomattoman hyvin. Saumavaahtoja on useita eri laatuja. Lue, millainen vaahto sopii parhaiten mihinkin tarkoitukseen.

LUE LISÄÄ: Valitse oikea saumamassa

5 yleisintä vaahtotyyppiä

  • TARJOUSVAAHTO
  • MYRKYTÖN VAAHTO
  • TALVIVAAHTO
  • KAIVOVAAHTO
  • PALOVAAHTO

LATAA KOKO ARTIKKELI ja lue lisää siitä, mihin erilaiset vaahdot sopivat parhaiten!

5 FAKTAA VAAHDOSTA

1. Imee vettä kuin sieni. Siksi vaahto pitää aina suojata vedeltä.2. On todella rasvaista ja tarttuu lujasti kiinni. Käytä kertakäyttöhanskoja ja suojalaseja työskentelyn aikana.3. Ei kestä auringon UV-säteitä. Siksi vaahto pitää aina peittää esimerkiksi maalilla tai tapetilla.4. Laajenee rajusti ja voi taivuttaa pehmeitä rakenteita.5. On erittäin paloherkkää ja vaarallista terveydelle. Käytä vaahtoa vain hyvin ilmastoiduissa tiloissa.