1. Käytä vaahtoa vain eristeenä.
  1. Käytä vaahtoa vain eristeenä.

Vaahto ei kanna, kiinnitä, sido tai liimaa mitään. Vaahto voi pitää oven paikallaan yhdessä karmiruuvien ja kiilojen kanssa, mutta ei korvaa niitä.

2. Käytä vaahtoa vain, jos näet, mitä tapahtuu. Vaahdon määrän, laajenemisvauhdin ja -suunnan arvioimiseen tarvitaan paljon kokemusta.

3. Käytä vaahtoa vähän kerrallaan. Täytä sauma mieluummin kolmessa erässä kuin yhdellä kertaa. Sopivaa määrää on vaikea arvioida.

4. Anna vaahdolle tarpeeksi kosteutta. Etukäteen kastellut pinnat varmistavat, että vaahto leviää tasaisesti ja nopeasti sekä kovettuu oikein. Kostutus varmistaa, että vaahto eristää tarpeeksi hyvin ja ettei vaahto jatka laajenemistaan liian pitkään.

5. Käytä pistoolia. Vaahtoa myydään kertakäyttöisten muovipillien kanssa, mutta pullo kannattaa liittää aina pistooliin. Vaahto on helppo levittää pistoolilla juuri oikeaan paikkaan, jolloin myös vaahdon määrän arviointi helpottuu. Pistooli maksaa itsensä nopeasti takaisin, sillä pullossa olevaa vaahtoa voi käyttää pistoolin avulla eri tarkoituksiin kuukausien ajan.

6. Suojaa kovettunut sauma kokonaan valolta. Auringon uv-säteet haperruttavat vaahdon ajan myötä.

7. Suojaa itsesi. Käytä aina hanskoja ja suojalaseja, jotta vaahto ei leviä silmiin tai iholle. Jos joudut käyttämään isosyanaatteja sisältävää vaahtoa, käytä myös hengityssuojaimia. Suojainten pitää olla kunnollisia kemikaalisuojaimia. Valkoinen pölysuojain ei auta mitään.

Lataa artikkeli ja katso, mihin vaahtoa kannattaa ja mihin sitä ei saa käyttää. Asiat menevät nimittäin hullusti, jos vaahtoa käytetään vääriin paikkoihin. Näytämme myös, miten voit äänieristää ulko- ja väliovet.