1. VIRHE: Unohdat pohjanauhan!

Jos haluat sulkea raon saumaamalla vaikkapa ovenkarmin ja seinän välistä, muista pohjanauha. Raosta ei tule tiivistä ilman pohjanauhaa.

Saumamassa tarttuu nimittäin vain siinä vaiheessa, kun se tulee ulos patruunasta. Tämän jälkeen se jäykistyy ja alkaa joustaa. Elastisuutensa ansiosta massa venyy, jos se ei ole kunnolla kiinni useammassa kuin kahdessa pinnassa. Tämän vuoksi saumamassan pitäisi aina tarttua sivuihin, esim. karmiin ja seinään, mutta ei pohjaan. Pohjanauha ei tartu kiinni, mutta se muotoutuu rakoon muodostaen pysyvän, hyvän sauman.

2. VIRHE: Valitset vääränlaisen saumamassan!

Kuinka paljon saumamassa voi laajentua, ja onko se tarkoitettu sisä- vai ulkokäyttöön? Saumamassoissa on suuria eroja, joten lue tiedot huolellisesti patruunasta ja varmista, että valitset saumamassan, joka sopii juuri omaan työhösi.

LUE LISÄÄ TÄÄLTÄ: Opas: Saumamassat

3. VIRHE: Et täytä koko saumaa!

Kun pursotat saumamassaa saumaan, täytä sauma varmasti kokonaan. Liikuta saumapistoolia niin hitaasti eteenpäin, että saumamassaa puristuu hieman sauman päälle pistoolin kärjessä. Saumamassan pitää kattaa sauman sivut kokonaan.

Mieluummin liikaa kuin liian vähän. Pyyhi ylimääräinen massa pois.

Mieluummin liikaa kuin liian vähän. Pyyhi ylimääräinen massa pois.

TOIMITUS SUOSITTELEE: Uusi Tech Pro 360 asteen linjalaser

Olemme Tee Itsen toimituksessa innoissamme Tech Pron uudesta 360 asteen linjalaserista. Linjalaser on nerokas työkalu laatoittamiseen, taulujen ripistamiseen, lattian koron tarkistamiseen ja terassin kallistuksen laskemiseen. Linjalaser säästää aikaa ja vaivaa, kun työssä ei tarvita vatupassia ja linjalautoja.

Jos kokeilet linjalaseria yhden kerran, et tule enää toimeen ilman sitä.

Juuri nyt saat 360 asteen linjalaserin ja 2 numeroa Tee Itse -lehteä vain 15,90 eurolla! Säästät 103,20 euroa.


””


Voit katsoa videon 360 asteen linjalaserista täältä: