Massapistooli: Nämä asiat pitää tietää

Massapistooli on korvaamaton työkalu laattojen saumaamiseen kylpyhuoneessa ja keittiössä. Sitä voi käyttää myös akryylisaumojen tekemiseen ja liimaamiseen.

Massapistooli: Markkinoilla on paljon erilaisia massapistooleja. Valitse malli, joka sopii omiin tarpeisiisi.

Markkinoilla on paljon erilaisia massapistooleja. Valitse malli, joka sopii omiin tarpeisiisi.

Näin massapistooli toimii

Massapistooli toimii siten, että sen sisään asennetaan silikoni-, massa- tai liimaputkilo. Massapistoolissa on kahva, joka painaa mäntää putkilon pohjaa vasten. Paine työntää massan ulos putkilon toisesta päästä, jossa on auki leikattu kärki.

Massapistoolin ostaminen - älä mene halpaan!

Yksi massapistoolin tärkeimmistä ominaisuuksista on, että ulos tulevan massan määrää voi säätää. Massan pitää virrata tasaisesti, ja puristus pitää pystyä lopettamaan helposti. Sen vuoksi massapistoolin ostamisessa kannattaa vältää halvimpia malleja ja keskittyä laadukkaisiin massapistooleihin.

Massapistooli: Massapistooli on korvaamaton työkalu saumojen ja halkeamien tiivistämiseen.

Massapistooli on korvaamaton työkalu saumojen ja halkeamien tiivistämiseen.

Sähköinen massapistooli

Jos tarvitset massapistoolia usein, harkitse sähköllä toimivan mallin hankkimista. Sähköinen massapistooli helpottaa massan annostelua, sillä ulos tulevan massan määrää voi säätää tarkasti.

Sähköisellä massapistoolilla on helppo tehdä tasalaatuisia saumoja. Lisäksi sähköinen massapistooli vähentää sormien rasitusta.

Joissakin sähköisissä massapistooleissa on led-valo, jonka ansiosta massapistoolia voi käyttää pimeissä paikoissa.

Mihin massapistoolia voi käyttää?

Massapistoolia voi käyttää kaikenlaisten putkiloissa myytävien sílikonien, saumamassojen ja liimojen puristamiseen. Massapistooli on monipuolinen työkalu, josta on apua monissa kodin korjaus- ja rakennustöissä.

LUE LISÄÄ: Valitse oikea saumamassa

Yleensä massapistoolia käytetään rakojen ja halkeamien tiivistämiseen sekä laatoitusten saumaamiseen.

Massapistooli: Massapistoolin käyttämisestä syntyy aina sotkua. Käytä alustana sanomalehteä ja pyyhi sotkut pois märällä rätillä.

Massapistoolin käyttämisestä syntyy aina sotkua. Käytä alustana sanomalehteä ja pyyhi sotkut pois märällä rätillä.

Liimaaminen massapistoolin avulla

Massapistoolia voi käyttää myös liimaamiseen. Sen avulla on helppo kiinnittää esimerkiksi vessanpönttö lattiaan. Liimaaminen ei ole kovin tarkkaa työtä, joten siihen voi käyttää myös halpaa massapistoolia.

Valitse massapistooli, joka sopii sinulle

Massapistoolin valinnassa pitää ottaa huomioon monta asiaa. Massapistooli kannattaa valita sen mukaan, mitä sillä on tarkoitus tehdä ja kuinka paljon se maksaa. Käsikäyttöisestä massapistoolista näkee nopeasti, onko se laadukas vai meneekö se rikki nopeasti. Halpa massapistooli on järkevä valinta, jossa sillä on tarkoitus saumata vain yhden oven reunat.

LUE LISÄÄ: Vältä 3 tavallista saumausvirhettä

    Muut lukevat juuri nyt …

    Lisää samasta aiheesta Työkalut